Предстоящи събития

Минали събития

 • Национална Кулинарна купа на България - 19, 20 и 21.04. 2012 г.
  19
  апр
  2012

  Следващият месец ще се проведе Национална Кулинарна купа на България - 19, 20 и 21.04. 2012 г.

  Водещ - Ути Бъчваров

   http://bapc.bg/2012/02/национална-кулинарна-купа-на-българи-2/

  виж още...
 • Bocuse D'or / 20 и 21 Януари
  20
  ян
  2012

  В края на Януари тази година, за първи път у нас се проведе квалификационен кръг за България на Bocuse d’Or. Конкурсът, носи името на създателя си, прочутия шеф-готвач Пол Бокюз и е най-престижното състезание за професионални готвачи в целия свят. По регламент, 11-те екипа (от готвач и асистент) трябваше да приготвят рибно ястие с филе от морски език и скариди, както и месно ястие с пиле, отгледано по прочутата френска система Label Rouge.

  Водещ на събитието бе именно Ути Бъчваров.

  Осемчленното жури включваше елита на българското висше ресторантьорство в лицето на Димо Димов - шеф-готвач на Gourmet Cult Catering, Пламен Петров - шеф-готвач на Captain Cook, Велин Великов - шеф-готвач на варненския хотел Лондон, Пламен Стамов - шеф-готвач на хотел Графит също във Варна, Георги Ерменков - главен готвач на "Метро К&К България", метр д'отелът на ресторант Акант Руж във Варна Любомир Стоянов, Валери Нешов - водещ и съпродуцент на авторското предаване "Полуостровът на съкровищата" по Фиеста ТВ и председателят на журито Андрей Стоилов - шеф-готвач на столичния хотел Метрополитен.

  Целта на Bocuse d’Or е да представя и популяризира таланта на най-добрите готвачи. На миналогодишното му издание, първите места грабнаха представители на скандинавските страни.

   Европейската селекция бе на 20 и 21 март в Брюксел, където участваха представители на 20 страни. България бе представена от Петър Николов, и асистентът му, Михаил Николов, които гостуваха на нашето предаване. Те представиха именно виртуозното си изпълнение от края на Януари, с което спечелиха първо място.

  На приложения линк, се вижда бокса отреден на нашите момчета за състезанието на 20. Март. 

  Желаем им успех!

   http://www.bocusedor.com/uploads/sfSympalBossMediaPlugin/document/54795b730985f4aed02ef1b0d4d70d63086987d5.pdf

  виж още...