Начало \  Рецепти
Рецепти от предаването

Искам да сготвя

Резултати (108)
  • Коблер с ароматни плодове-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-21.05.2015 г.
    21
    май
    2015

    КОБЛЕР С АРОМАТНИ ПЛОДОВЕ

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти за тестото:
    300 г брашно
    1-2 ч.л. бакпулвер
    1 ч.л. сол
    100 г захар
    50 г масло
    100 мл прясно мляко
    1 яйце
    1 с.л. захар за поръсване
    1 с.л. филирани бадеми за поръсване

    Нужните продукти за пълнежа:
    3-4 ч.чаши плодове /около 1 кг/: круши, сливи, ябълки, ягоди, джанки, череши, кайсии или каквото имате
    1/2 ч.чаша захар
    1 с.л. нишесте
    1 с.л. лимонов сок
    1 с.л. масло разтопено
    Канела и ароматен алкохол по желание
    Сладолед за сервирането

    Начин на приготвяне:
    В кухненски робот забъркайте тестото, като смесите най-напред брашното, захарта, солта и бакпулвера.
    Добавете маслото и разбъркайте до получаването на маслени трохи.
    Прехвърлете в купа, добавете яйцето и млякото и разбъркайте до получването на бисквитено тесто.
    Почистете плодовете – ябълки, круши, сливи и ягоди, нарежете ги, оваляйте ги със захар и ги запечете на скара или барбекю /без ягодите/.
    Смесете ги със захарта, нишестето, лимоновия сок, маслото, 50 мл коняк или друг ароматен алкохол. Добавете и канела по желание.
    Намажете тавичка с масло или я застелете с хартия за печене и изсипете плодовете в нея. Разпределете ги равномерно по дъното.
    Върху тях сложете от тестото, като загребвате с лъжица или, ако се е получило по-твърдо, можете да го настържете на едро ренде.
    Поръсете отгоре със захар и бадеми.
    Печете в загрятата на 170-180С фурна около 30-40мин.
    След това оставете готовия коблер да се охлади за около 15 мин. и го сервирайте с топки сладолед.


  • Шоколадови емпанадас-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-30.04.2015 г.
    30
    апр
    2015

    ШОКОЛАДОВИ ЕМПАНАДАС

    Време за приготвяне: 90 мин

    За тестото:
    500 г брашно
    225 г масло, нарязано на кубчета
    2 яйца
    2 с.л. какао
    1/2 ч.ч. захар
    Щипка сол
    4 с.л. вода
    1 яйце за намазване
    За  пълнежа:
    125 г крема сирене
    50 г пудра захар
    Ванилия
    Кората от 1 лимон
    50 г бадеми
    Едра кафява захар за поръсване
    За соса:
    300 г черен шоколад
    200 мл прясно мляко
    100 мл животинска сметана
    Чили на люспи

    Начин на приготвяне:

    Смесете всички продукти за тестото в кухненски робот и разбъркайте до получаване на гладко тесто.
    Завийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете да престои в хладилник най-малко 2 часа.
    През това време направете пълнежа като разбиете крема сиренето със захарта.
    Прибавете ванилията, лимоновите кори и наситнените бадеми.
    Оставете изстуденото тесто да се отпусне леко, разточете го и изрежете кръгчета.
    Напълнете ги с крем, като сложите само в единия край, прегънете и затворете кръгчетата. Натиснете крайчетата с вилица, така че крема да не може да излезе.
    Подредете емпанадас в тава върху хартия за печене и ги намажете с разбито яйце или жълтък. Поръсете ги с едра кафява захар.
    За да направите соса, смесете млякото и сметаната в тиган или тенджерка на котлона.
    Придайте пикантност като добавите чили или едър червен лют пипер.
    В купа наситнете шоколада на парчета.
    Когато млякото и сметаната се загреят, но без да завират, ги изсипете в купата с шоколада. Разбъркайте, докато той се разтопи.
    Печете в предварително загрята на 180 фурна за около 20-30 мин.



  • Ягодова бъркотия-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-23.04.2015 г.
    23
    апр
    2015


    ЯГОДОВА БЪРКОТИЯ

    Време за приготвяне: 120 мин

    Нужните продукти:
    500 г ягоди
    1-2.с.л. балсамикова редукция
    2 с.л. захар
    500 г сметана животинска
    1/2 пръчка ванилия
    100 г пудра захар
    мента за сервирането
    готови бисквити за сервирането
    за целувките:
    белтъците от 3-4 яйца
    250 г захар

    Начин на приготвяне:
    Разбийте белтъците с миксер, като постепенно прибавяте захарта – избийте до получаването на гъста лепкава смес. Много е вероятно да не се разтворят всички захарни кристалчета, но това не е притеснително.
    В тава застлана с хартия за печене, с помощта на 2 лъжици разпределете сместа на приблизително еднакви гнезда и печете в предварително загрята на 120 C фурна за около 120 мин.
    Междувременно почистете и нарежете ягодите. Запазете няколко цели за декорация.
    В тиган сложете 2-те с.л. захар и оставете да се карамелизира.
    Прибавете половината ягоди към карамела да се глазират.
    Прибавете балсамовата редукция, оставете на котлона още няколко минути и отстранете от огъня, нека да изстине.
    В купа с миксер избийте сметаната заедно с ванилията и пудрата захар.
    В голяма купа натрошете охладените целувки на големи парчета.
    Прибавете сметаната, а след това и сготвените и суровите ягоди.
    Разбъркайте добре бъркотията.
    Разпределете я в индивидуални чаши, отгоре декорирайте с листа от мента, цели ягоди и капки баламова редукция.


  • Козуначен шоколадов пудинг-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.04.2015 г.
    16
    апр
    2015


    КОЗУНАЧЕН ШОКОЛАДОВ ПУДИНГ

    Време за приготвяне: 50 мин

    Нужните продукти:
    250 г козунак или стар хляб
    100 г натурален шоколад, натрошен
    500 мл прясно мляко
    50 г светла кафява захар
    30 г масло
    30 мл тъмен ром
    125 г сметана
    3 яйца
    2 банана
    50 г кокосови стърготини
    2 с.л. кафява захар демерара

    Начин на приготвяне:

    Нарежете козунака на филийки и ги изпечете, по-скоро изсушете върху решетката във фурната.

    Намажете с масло кръгла керамична тавичка за пай и подредете един ред филийки вътре. Отгоре ги покрийте с един ред банани, нарязани на кръгчета.

    Поръсете ги със шоколада и кокоса. Отгоре подредете още един ред козунчени филийки.

    Подгрейте леко млякото в тенджера.
    Добавете светлата кафява захар, сметаната, маслото и рома.

    В купа разбъркайте яйцата и постепенно към тях добавете леко топлата млечна смес, като разбърквате непрекъснато.

    Залейте козунака с тази яйчна смес и го натиснете леко, за да се напои отвсякъде.

    Отгоре поръсете с демерара захарта и го печете във фурната за 30-40 мин на 160 C. Ако фурната ви го запече много бързо отгоре, намалете времето за печене наполовина.

    Оставете пудинга да си почине малко преди да го нарежете и сервирате.


  • Великденски кифлички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-09.04.2015 г.
    09
    апр
    2015


    ВЕЛИКДЕНСКИ КИФЛИЧКИ

    Време за приготвяне: 35 мин

    За тестото:
    2 ч.чаши брашно
    1/4 ч.л. сол
    1 пакетче сирене крема
    1 чаша /200 г/ масло
    1 ванилия
    1 жълтък
    1 яйце за намазване на кифличките
    пудра захар

    За пълнежа:
    1 чаша орехи
    50 г мед
    200 г стафиди и всякакви други сушени плодове
    Ванилия
    50 г масло


    Начин на приготвяне:

    Най-лесно това тесто се прави във фуд процесор, като спазвате последователността на прибавяне на продуктите.

    Смесете брашното и солта.
    Към тях добавете маслото и крема сиренето.
    Оставете да се смесят до получването на трохи.
    Смесете жълтъка и ванилията в купа и след това ги добавете в процесора.
    Оставете го да работи, докато тестото стане гладко и меко.

    Увийте го в найлоново фолио и го оставете да престои в хладилник поне 2 часа или до 3 дни /ако го замразявате, може да се съхранява до 3 месеца/.

    Загрейте фурната на 190 C.

    Поръсете плота си с пудра захар и разточете тестото на голям кръг.

    Във фуд процесор смелете орехите и сушени плодове, като внимавате да не станат на пюре, а да се усещат парченцата.
    Изсипете ги в купа и към тях добавете меда, разтопеното масло и ванилията. Хубаво разбъркайте пълнежа.

    Поръсете го върху разточеното тесто и го размажете равномерно.

    Нарежете блата на триъгълни парчета, както се реже пица и ги навийте от края към центъра.

    Подредете кифличките в тава и ги оставете в хладилника да се изстудят за 20 мин.

    Намажете ги с разбито яйце.
    Печете 20-25 минути, до златисто-кафяво.
    Оставете ги върху решетка да се охладят за 5 мин.
    Можете да ги съхранявате в затворена кутия, на стайна температура, около седмица.




  • Бананов мус върху царевични хапки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-25.03.2015 г.
    25
    март
    2015


    БАНАНОВ МУС ВЪРХУ ЦАРЕВИЧНИ ХАПКИ

    Време за приготвяне: 40 мин.

    Нужните продукти:
    150 г качамак – инстантен
    300 мл прясно мляко
    50 г масло
    1 с.л. кафява захар
    100 г орехи
    за муса:
    100 г течен шоколад
    2 банана
    50 мл течна сметана
    инстантно кафе

    Начин на приготвяне:
    Запечете за кратко орехите в сух тиган, след това ги смелете на не много дребно.
    За да направите качамака, в тиган или тенджера най-напред разтопете маслото.Добавете кафява захар, след като се разтопи, сложете качамака и го запържете при непрекъснато бъркане.
    Добавете прясното мляко и ванилия и бъркайте докато се сгъсти.
    Изсипете смлените орехи в качамака и го разбъркайте.
    След това го изсипете в тава на тънък равен слой, най-добре върху хартия за печене и го приберете в хладилника поне за 2 часа.
    За да направите муса смелете банана заедно с течен шоколад и течна сметана.
    Оставете муса в хладилника да се стегне.
    След като полентата е добре охладена, я нарежете на квадратчета. Отгоре шприцовайте от сладкия бананов мус.
    По желание поръсете хапките с кафе и сервирайте.

  • Джинджифилова торта с черен чай-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.03.2015 г.
    12
    март
    2015

    ДЖИНДЖИФИЛОВA ТОРТА С ЧЕРЕН ЧАЙ

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти:
    300 мл прясно мляко
    6 ч.л. черен чай – приготвен предварително
    10 зрънца кардамон
    1.ч.л. семена от фенел
    30 г джинджифил – обелен и нарязан
    4 яйца
    2 жълтъка
    2 ч.л. ванилия есенция
    400 г брашно
    400 г захар
    10 г бакпулвер
    1 ч.л. канела
    Щипка сол
    240 г масло

    За глазурата:
    180 г крема сирене
    100 г масло – на стайна температура
    100 г мед
    200 г пудра захар
    1 с.л. настърган пресен джинджифил

    Начин на приготвяне:
    Загрейте прясното мляко с подправките - счукания кардамон, джинджифила и фенела, ако нямате фенел- сложете малко мастика.

    Добавете чая, приготвен предварително или направо пуснете 2 пакетчета да се варят в млякото.
    Оставете да заври за около 30 сек. И оставете да се освободят ароматите около 5-7 мин.
    Прецедете добре и оставете да изстине.

    В купа смесете яйцата, жълтъците и ванилията и 1/3 от млякото. Разбъркайте ги с миксер.

    В друга купа смесете брашното, бакпулвера, захарта, солта, канелата и разбъркайте.

    Прибавете размекнатото масло и останалото мляко и разбийте с миксера първо бавно, а после на по-висока скорост.

    Прибавяйте яйчената смес малко по малко, докато се получи хомогенно тесто.

    Разстелете тестото в голяма правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.
    /Можете да изполвате и кръгла тава. Тогава ще трябва да разрежете блата по средата, за да получите два по-тънки кръгли блата/

    Печете в предварително загрята на 180 фурна за около 30 мин.

    Оставете блата да изстине и го нарежете на 4 еднакви правоъгълника или квадрата.

    За глазурата:
    Поставете всички съставки без пудрата захар и разбийте с миксера до получаване на мека пухкава смес.
    Прибавете половината от пудрата захар и разбийте отново.
    Прибавете останалата захар и разбивайте до получаването на гладък крем.

    Намажете блатовете с крема, подредете тортата и отвън също я намажете хубаво с крем. Украсете я и сервирайте.

  • Ябълкови блини със сметана-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-05.03.2015 г.
    05
    март
    2015

    ЯБЪЛКОВИ БЛИНИ СЪС СМЕТАНА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти:
    300 г брашно
    3 ч.л. бакпулвер
    1 ч.л. сода бикарбонат
    Щипка сол
    2 яйца
    300 мл прясно мляко
    4 с.л. кисело мляко
    2 с.л. мед
    85 г масло, разтопено
    2 ябълки, обелени
    2 с.л. заквасена сметана

    За соса:
    Сока от ябълките
    50 г замразени черни боровинки
    2 с.л. мед

    Начин на приготвяне:
    В купа разбъркайте брашното с бакпулвера, содата и щипка сол.
    Направете кладенче в средата и сложете яйцата, двата вида мляко, маслото и меда.
    Разбъркайте хубаво сместа и добавете настъргани ябълките. Изстискайте им сока преди това и го сложете в тиган.

    Загрейте тиган с незалепващо покритие на котлона. Намажете го с малко мазнина и изсипете малко тесто. Оставете блините да се пекат по 1-2 минути от всяка страна.

    Тигана с ябълковия сок загрейте на котлон, сложете боровинките и меда и оставете да се сгъсти като сладко.

    Готовите блини сервирайте със сладкото от боровинки и заквасена сметана.



  • Гръцки кейк с лимон и мед-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.02.2015 г.
    26
    февр
    2015


    ГРЪЦКИ КЕЙК С ЛИМОН И МЕД

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти:
    120 г масло със стайна температура
    120 г кафява захар
    1 яйце
    150 г мед
    120 г заквасена сметана
    1 лимон – сока и кората
    20 мл узо
    1 ванилия
    ½ ч.л. индийско орехче
    ½ ч.л. стрит звездообразен или обикновен анасон
    350 г брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    ½ ч.л. сода
    Щипка сол
    За млечния крем:
    заквасена сметана или цедено кисело мляко
    узо
    сладко от смокини
    настъргана кора от лимон

    Начин на приготвяне:
    Разбийте размекнатото масло със захарта с миксер, до получаването на пухкава смес.
    Прибавете яйцето и разбийте добре
    Добавете заквасената сметана, сока и корите на лимона (може да се запазят малко за поръсване отгоре), ванилията, меда, узо, счукан анасон и настъргано индийско орехче.
    Смесете всички сухи съставки в купа и внимателно ги прибавяйте към маслената смес, при ниска скорост на миксера, до пълното им усвояване.
    Изсипете в предварително намазнена тавичка или покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 C фурна, за около 40 мин, до златистo.
    Разбъркайте всички съставки за крема в купа.
    Оставете кекса да изстине и го намажете с крема или го нарежете и сервирайте всяко парче с по 1 с.л. крем.

  • Торта с моркови и полента-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.02.2015 г.
    18
    февр
    2015

    ТОРТА С МОРКОВИ И ПОЛЕНТА

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 ч.чаша полента
    2 портокала
    100 г меко масло
    1 ч. чаша пудра захар
    3 яйца
    2 моркова
    ½ чаша брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    ½  чаша бадемово брашно или 150 г сурови белени бадеми

    Глазура:
    1 чаша пудра захар
    100 г масло меко
    1-3 ч.л. вряла вода или мляко
    2 чаени лъжички ситно настъргана портокалова кора

    Начин на приготвяне:
    Поставете двата цели портокали (с кората) в тенджера и ги покрийте напълно с вода, след което ги оставете да заврат. Варете ги, покрити с капак, в продължение на 1 час, след което ги махнете от котлона и ги оставете да се охладят напълно. Нарежете ги на четвъртинки и ги смелете на кухненски робот. Оставете ги настрана.

    Поставете 100 г от маслото и 1 ч. чаша от пудрата захар в купа и с миксер направете на крем сместа, докато стане бледа и пухкава. Добавете едно по едно яйцата, като между всяко разбърквате с миксера.

    Настържете морковите на ситно. Добавете ги към тестото, заедно със смлените портокали и разбъркайте добре, за да се смесят. Пресейте брашното, бакпулвера, смлените бадеми на брашно и полентата в сместа и разбърквайте добре до пълното им хомогенизиране.

    Изсипете сместа в покрита с хартия за печене форма, като намазнете стените й. Печете 30-50 минути, на 160 ° C  или докато тортата стане леко златиста отгоре. Тя ще се надуе малко по време на печенето, но след това, когато вече е охладена, ще стане с плоска или леко вдлъбната повърхност.

    Съхранявайте я в тавата и я покрийте с кърпа - така ще остане приятна и мека. Оставете я да се охлади напълно, преди да я намажете с глазурата.

    Глазурата: Пресейте 100 г пудра захар в купа и добавете 100 г масло и портокаловите кори. Бъркайте с миксер.
    Добавете 2 супени лъжици вряла вода към сместа, а след това постепенно по една лъжица, докато сместа стане като крем.
    Оставете глазурата да се сгъсти малко през следващите пет минути, преди да  намажете тортата.

    Намажете тората отгоре и отстрани с глазурата и я украсете с настъргани моркови, портокалови корички или бадеми.

    Можете да я съхранявате в херметически затворена кутия в хладилника до пет дни.



  • Лесна торта гараш в чаша-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.02.2015 г.
    16
    февр
    2015

    ЛЕСНА ТОРТА ГАРАШ В ЧАША

    Време за приготвяне: 60 мин.

    За ореховия блат:
    2 яйца
    2 белтъка
    150 г захар
    125 г орехи смлени
    25 г брашно
    20 г разстопено масло

    За крема:
    250 г черен шоколад
    250 г животинска сметана

    Смлени орехи или шам фъстък за поръсване

    За декорация: карамелизирани цели орехови ядки

    Начин на приготвяне:
    Избийте белтъците с 25 грама от захарта.
    Избийте двете яйца с останалите 125 грама.
    Внимателно прибавете избитите белтъци към яйцата на 3 части. Разбъркайте внимателно, не много енергично.
    Прибавете орехите и брашното. Разбъркайте отново.
    Прибавете на тънка струя поизстиналото масло и разбъркайте внимателно отново до пълното смесване на всички съставки.
    Разстелете в застлана с хартия за печене тава и печете на 190 C в предварително загрята фурна до златисто.
    Оставете настрана да се охлади. В това време пригответе крема.
    Разтопете шоколада.
    Избийте сметаната до половината  - да не е течна, но и да не се е сгъстила много.
    Прибавете внимателно шоколада и разбъркайте добре до получаването на гладък крем.
    Аранжирайте парчета от блата в подходящи чаши, покрийте с крем и така ги редувайте до изчерпване на блата и крема. Поръсете с ядки за финал.
    Карамелизирайте цели орехови ядки и ги подредете върху всяка торта.

  • Тарт татен с ананас-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-09.02.2015 г.
    09
    февр
    2015



    ТАРТ ТATEН С АНАНАС

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 консерва ананас
    100 г захар
    30 г масло
    30 мл ром малибу
    За тестото:
    220 г брашно
    1/4 чаена лъжица сол
    100 г студено краве масло, нарязано на кубчета
    3-4 супени лъжици ледена вода
    шушулка ванилия
    За сервирането:
    Сметанов сладолед и кокосови стърготини

    Начин на приготвяне:
    От брашното, солта, маслото и водата омесете ронливо маслено тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника да се охлади.
    След това го разточете и изрежете на кръгчета с ринг.
    Ананаса/ако е пресен/ почистете и нарежете на шайби.
    В тиган сложете захарта с малко вода и капка лимон и оставете да се карамелизира.
    След като стане хубав карамел, сложете ванилията, рома и маслото и шайбите ананас. Карамелизирайте ги от двете страни.
    В подходящи формички или купички сложете по една шайба на дъното, заедно с малко от соса и ги похлупете с изрязано кръгче тесто.
    Поръсете с малко захар отгоре и печете в предварително загрята на 180 фурна, за около 20 мин, до златисто.
    След като ги извадите от фурната, ги оставете 5 мин. и след това, докато са още топли, ги обърнете.
    Гарнирайте със сладолед и кокос и поднесете.

  • Домашни бонбони
    26
    ян
    2015

    ДОМАШНИ БОНБОНИ "SUPER ENERGY"

    Време за приготвяне: 15 мин

    Нужните продукти :
    250 гр. фурми без костилки
    100 гр. ядки – бадем, орехи
    50 гр. сушени червени боровинки
    50 гр. овесени ядки
    5 ч.л. какао
    2 с.л. тахан халва
    4 ч.л. мед
    Допълнително натрошени ядки за овалване на бонбоните

    Начин на приготвяне:
    В кухненски робот смесете всички продукти, пасирайте ги докато получите хомогенна смес-паста.
    Добавете мед, докато получите лепкаво тесто, по което да може да полепнат натрошените ядки.
    Смелете или натрошете ядки по избор.
    С ръце формирайте малки топки от тестото и ги оваляйте в ядките, кокос или какао.
    Съхранявайте в хладилник.

  • Печен кайзершмарн-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-22.01.2015 г.
    22
    ян
    2015

    ПЕЧЕН  КАЙЗЕРШМАРН

    Време за приготвяне: 50 мин.

    Нужните продукти:
    4 яйца
    60 гр. захар
    250 мл. прясно мляко
    150 гр. брашно
    50 гр. масло
    100 гр. стафиди, накиснати в ром
    50 гр. филирани бадеми
    1-2 мандарини
    1 ванилия
    Кората от 1 лимон

    Пудра захар за поръсване
    Сладко за сервиране

    Начин на приготвяне:
    Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
    Разбийте с миксер жълтъците със захарта до гладка смес.
    Прибавете млякото, брашното и разтопено маслото.
    Избийте белтъците на сняг с щипка сол.
    Прибавете ги бавно към жълтъчната смес.
    Прибавете настъргана лимонова кора и ванилията.
    Нежно разбъркайте сместа със стафидите с ром, бадемите и филенцата от мандарина или по желание пасирайте всичко.
    Намазнете подходящ за печене съд .
    Изсипете сместа и печете на 180 C за окoло 20-30 мин до златисто.
    Поднесете поръсен с пудра захар, сладко и мандарини.

  • Сочен шоколадов пудинг-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-19.01.2015 г.
    19
    ян
    2015

    СОЧЕН ШОКОЛАДОВ ПУДИНГ

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти:
    150 гр. брашно
    20 гр. бакпулвер
    Щипка сол
    100 гр. масло
    100 гр. шоколад
    250 гр. пудра захар
    150 мл. прясно мляко
    100 гр. сушени сливи
    100 мл. сливова ракия или коняк
    Сладолед за сервирането

    За соса:
    180 гр. кафява захар
    150 гр. пудра захар
    60 гр. какао
    650 мл. топла вода

    Начин на приготвяне:
    Разтопете в купа на водна баня шоколада, маслото и пудрата захар
    Пресейте брашното с бакпулвера и солта.
    Прибавете ги заедно с прясното мляко към разтопеният шоколад.
    Накиснете сливите в ракията и оставете да омекнат хубаво – добре е да се направи от предния ден.
    Нарежете ги на средни парчета и ги прибавете в купата без ракията.
    Разбъркайте добре и изсипете получената смес в съд за печене.
    Направете соса, като в тиган на котлона сложите кафявата захар, пудрата, какаото, по желание ракията от сливите и топлата вода. Оставете да заври и да се разтопи захарта, след което залейте тестото със соса.
    Печете в предварително загрята на 180 фурна за около 30-40 мин.
    Сервирайте пуднига с топка сладолед.