Начало \  Рецепти
Рецепти от предаването

Искам да сготвя

Резултати (59)
  • Гювечета с боб и зеленчуци на барбекю-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-27.05.2015 г.
    28
    май
    2015

    ГЮВЕЧЕТА С БОБ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА БАРБЕКЮ

    Време за приготвяне: 45 мин

    Нужните продукти:
    300 г боб
    Връзка пресен лук
    Връзка пресен чесън
    2 глави лук
    2 домата
    2 люти чушки
    50 г маслини
    100 г сирене и кашкавал
    4 яйца
    Чесън и лук на прах
    Пушен пипер
    Връзка пресен джоджен
    Сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Сварете боба, който предварително сте накиснали и сте изхвърлили първата вода.
    Разрежете лука и доматите на половинки и заедно с пресния лук, чесън и лютите чушки ги овкусете със сол, захар и олио и ги сложете на барбекю да се изпекат.
    Когато са готови ги извадете в купа и поръсете със зехтин. Покрийте ги с капак да се задушат.
    Овкусете боба със сол, черен пипер, чесън и лук на прах, пушен пипер, маслини без костилките, наситнен пресен джоджен. Разбъркайте.
    Наситнете хубаво изпечените зеленучци и ги добавете в купата с боба. Разбъркайте.
    В керамичен съд или индивидуални гювечета сложете на дъното боб със зеленчуци. Отгоре настържете синене и кашаквал.
    Оставете ги да се запекат за 10 мин във фурна или барбекю.
    Накрая отгоре чукнете по 1 яйце.
    Оставете да се запече и яйцето, поръсете с червен пипер и поднесете топло.
    По желание сервирайте гювечето към печени пилешки бутчета или пържоли.


  • Пица на барбекю със сирена-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-14.05.2015 г.
    14
    май
    2015

    ПИЦА НА БАРБЕКЮ СЪС СИРЕНА

    Време за приготвяне: 20 мин

    Нужните продукти:
    1 готово тесто за пици и мекици
    100 г чери домати
    ½ глава червен лук
    50 г синьо сирене
    50-100 г кашкавал
    50 г моцарела
    30 г масло
    30 г орехови ядки
    1 глава чесън
    1 връзка рукола или други салати
    Пресен босилек
    2 с.л. зехтин
    Сол и пипер

    Начин на приготвяне:
    Изпечете си глава чесън, във фурна или барбекю, като я увиете във фолио и добавите малко масло.
    В голяма купа смесете синьото сирене, начупени орехови ядки, кашкавал, моцарела или крема сирене, масло, обелен печения чесън, черен пипер. По желание разтопете в микровълнова печка микса от сирена.
    Поръсете с брашно тестото и го разточене на тънък блат за пица.
    Ако имате плоча за пица сложете блата върху нея, ако нямате си я изпечете в тава във фурната.
    Сложете да се запече върху грила за 3-4 мин.
    Обърнете го и поръсете изпечената страна с микса от сирена.
    Направете свежата поръска за пицата като сложите чери доматчета, разрязани на две, лука на кръгчета, рукола, листа спанак и босилек. Овкусете ги със зехин, сол и черен пипер.
    Затворете грила и печете 5 мин, докато сирената се разтопят, около 5 мин.
    Добавете отгоре зелена добавка от салати и сервирайте пицата.

  • Панирани тиквички с меден сос от Андалусия-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-29.04.2015 г.
    29
    апр
    2015

    ПАНИРАНИ ТИКВИЧКИ С МЕДЕН СОС ОТ АНДАЛУСИЯ

    Време за приготвяне :20 мин.

    Нужните продукти

    1 кг тиквички
    За панировката:
    ½ ч.л. сол
    150 г брашно
    1 ч.л. сода
    150 мл прясно мляко
    2 яйца
    Олио за пърженето
    За соса:
    50 г мед
    2-3 с.л. оцет
    1 връзка пресен копър
    1 връзка прясна мента
    1 с.л. сусам
    2 варени яйца за сервирането

    Начин на приготвяне:
    Нарежете тиквичките на кръгчета.
    Оставете да се отцедят от водата.

    В купа смесете сухите съставки за панировката: брашното, содата и солта.
    Разбийте отделно яйцата и млякото и ги добавете в купата с брашното като бъркате постоянно до получаване на гъста каша.
    Потапяйте тиквичките в панировката и ги изпържете в загрятото олио от всяка страна.
    Отцедете ги върху домакинска хартия.

    Направете соса като сложите в тиган оцета да заври, добавете меда , наситнения пресен чесън и сусам.
    Изсипете соса в купа и я увийте с фолио, за да омекне чесъна и да не е толкова активен.
    Наситнете пресния копър и мента ,намачкайте сварените яйца, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте всичко.

    Сервирайте тивкичките в чиния , залеете ги със соса и поръсете при сервиране с прясната мента и копър и настърганите варени яйца.



  • Ориз на фурна с праз и маслини-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-01.04.2015 г.
    01
    апр
    2015

    ОРИЗ НА ФУРНА С ПРАЗ И МАСЛИНИ

    Време за приготвяне: 45 мин

    Нужните продукти:
    500 г ориз
    3 стръка праз лук
    100 г маслини - различни видове по ваш избор
    1 с.л. маслинова паста
    50 г сушени домати в зехтин
    30 г каперси
    Люта чушка
    Олио или зехтин
    Риган или чубрица
    Черен пипер

    Начин на приготвяне:

    Наситнете праза и го задушете в тиган с малко олио и вода.

    Махнете костилките на маслините и ги сложете при праза. Добавете и паста от маслини по желание.

    В тигана прибавете сушените домати, заедно със зехтина им и каперси с малко от маринатата им.

    Наситнете лютата чушка и я сложете при праза. Овкусете с черен пипер и риган или чубрица.

    В друг тиган загрейте малко зехтин и в него запържете измития и отцеден ориз до стъклено.

    Изсипете ориза при задушените продукти в другия тиган, долейте 4 и 1/2 чаши топла вода, оставете да заври и прехвърлете в тава.

    Печете на фурна за 25-30 мин на 180 C. Оставете ориза да си отдъхне преди да го сервирате.


  • Яйца на пара с чеснови крутони-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.03.2015 г.
    26
    март
    2015

    ЯЙЦА НА ПАРА С ЧЕСНОВИ КРУТОНИ

    Време за приготвяне: 25 мин

    Нужните продукти:
    4 яйца
    1 връзка пресен лук
    1 връзка пресен чесън
    200 г спанак
    2 ч.л. светъл соев сос
    щипка бял или черен пипер
    1-2 с.л. олио
    пресен кориандър за поръсване
    1-2 люти червени чушки
    За крутоните:
    ½ черен хляб
    3-4 скилидки чесън
    50 г масло

    Начин на приготвяне:
    Сложете пресен лук, пресен чесън и спанак да омекнат на пара.

    Разбийте яйцата в купа.
    Добавете малко вода, соевия сос, пипера и наситнени пресния лук, чесъна, спанака, кориандъра и лютата чушка.

    Намачкайте скилидките чесън и ги смесете заедно с разтопеното масло.
    Добавете половината от маслото с чесън към яйцата. Разбъркайте.

    Разпределете сместа в 4 огнеопорни купички, подредете ги в решетката за пара и я затворете.
    Варете около 13-15 мин или докато яйцата станат готови.

    За да направите крутоните, нарежете хляба на по-едри парчета.
    Намажете ги с разтопеното масло с чесън, подредете ги върху хартия за печене и ги запечете във фурната до хрупкаво.

    Сервирайте яйцата топли, заедно с крутоните.

  • Ароматен ориз с ядки и карамелизиран лук-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-04.03.2015 г.
    04
    март
    2015

    АРОМАТЕН ОРИЗ С ЯДКИ И КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти:
    400 г ориз
    60 г масло
    зехтин
    300 г малки лукчета
    5-6 скилидки чесън
    100 г сурови ядки – кашу, бадеми, лешници
    30 г стафиди
    Клечка канела
    Бахар на зърна
    едро смлян лют пипер или люта чушка
    Джоджен
    Куркума
    Сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Сварете ориза, както се вари паста – във вряща подсолена вода.
    В тиган загрейте микс от зехтин и масло.
    Сложете лукът да се запържи, добавете захар, разбъркайте и оставете на умерен огън за 10 - 15 мин. под капак или докато се карамелизира. По желание можете да прибавите и скилидки чесън.
    Извадете лука от тигана.
    Сложете в тъгана клечка канела, люта чушка, зърна бахар или лют пипер, джоджен. След като се позапържат, извадете канелата и бахара и поръсете с малко куркума.
    Изсипете сварения и отцеден ориз в тигана и разбъркайте.
    Добавете ядките и стафидите заедно с водата, в която са били накиснати.
    Подправете ориза със сол и черен пипер, разбъркайте и го оставете на котлона до пълната му готовност.
    Сервирайте ориза заедно с карамелизираните лукчета и салата по желание.



  • Постна лазаня с леща-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-25.02.2015 г.
    25
    февр
    2015

    ПОСТНА ЛАЗАНЯ С ЛЕЩА

    Време за приготвяне: 50 мин.

    Нужните продукти:
    200 г леща
    зеленчуци за лещата-лук,морков,целина,чесън,домат
    1/2 глава карфиол
    4-5 с.л. олио
    2 с.л. брашно
    сол, черен пипер, индийско орехче
    8 сухи кори за лазаня
    Сух качамак за поръсване

    Начин на приготвяне:
    Предварително направете леща яхния, сготвена с лук, морков, целина, чесън, домати, червен пипер, чубрица

    Накъсайте карфиолът на цветчета и го сварете в тенджера с вряща подсолена вода за 5-10 минути или докато омекнат. След това го отцедете и пюрирайте с малко от водата, в която се е варил.

    Загрейте олиото в тиган и поръсете с брашното. Разбъркайте с дървена лъжица, докато се разтвори в олиото и добавете топла вода. Бъркайте на котлона непрекъснато до получването на сос. Добавете в него пасирания карфиол. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Сосът не трябва да е много течен, а гъст като пюре.

    На дъното на керамичен съд за печене сложете малко олио. Разпределете част от лещата. Покрийте с един слой кори за лазаня, като можете да ги счупвате, за да се поберат. Сложете отгоре част от лещата, а върху нея разпределете част от пюрето от карфиол, след това слой от кори и така редувайте до изчерпване на лещата, корите и пюрето. Най-отгоре сложете пюре, за да имитирате сос бешамел. Поръсете леко с качамак.

    Покрийте хлабаво с фолио и печете на 180 ° за 35-45 минути, отстранете фолиото за последните 10 минути на печенето.

  • Домашен фалафел с леща-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-04.02.2015 г.
    04
    февр
    2015


    ДОМАШЕН ФAЛАФЕЛ С ЛЕЩА

    Време за приготвяне: 40 мин

    Нужните продукти:
    200 гр. кафява леща
    200 гр. булгур
    1 с.л. зехтин
    1 глава лук, наситнен
    2 скилидки чесън
    1 люта чушка
    1 с.л. доматено пюре
    2 яйца
    ½ ч.л. кимион
    ½ ч.л. сумак
    2 връзки пресен магданоз, наситнен
    сол и черен пипер на вкус
    брашно за овалване на кюфтенцата
    резени лимон за сервирането

    Сос от кисели краставички:
    ½ буркан кисели краставички
    ½ кофичка кисело мляко
    Пресен джоджен
    зехтин
    1/2 ч.л. сол

    Начин на приготвяне:
    Сложете лещата с 1 чаша и ½ вода на котлона да се свари за 15-20 минути на среден огън, под капак, или докато лещата се свари и водата намалее.
    Добавете булгура към лещата. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете под капак, докато булгура абсорбира водата от лещата.
    След 20 минути го проверете, ако булгура е сух, добавете още вряла вода, след това го покрийте за още 15 мин.
    Докато булгура омеква, запържете наситнените лук и люта чушка в тиган със зехтин.
    Добавете чесъна, доматената паста и подправките.
    Когато лещата и булгура са готови, прибавете към тях лука от тигана, пресния магданоз и яйцата.
    Хубаво разбъркайте и овкусете сместа със сол и черен пипер на вкус.
    По желание пасирайте сместа.
    Оформете с ръце кюфтенцата като леко сплескани топки и ги оваляйте в брашно.
    Загрейте олио в голям тиган и ги изпържете, за около 3 мин. от всяка страна или до златисто-кафяво, но без да прегарят.

    За соса: нарежете на ситно краставичките, разбъркайте ги с кисело мляко, зехтин, сол и наситнен джоджен.

    Сервирайте кюфтенцата заедно със соса и резени лимон.

  • Бобен кейк с гъби-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-28.01.2015 г.
    28
    ян
    2015

    БОБЕН КЕЙК С ГЪБИ

    Време за приготвяне: 50 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. боб добруджанка
    400 гр. гъби
    1 глава лук
    2 стръка праз лук
    2 скилидки чесън
    1 червена чушка
    1-2 моркова
    1 корен пащърнак
    50 мл. зеленчуков бульон
    30 мл. бяло вино
    1 яйце
    50 гр. галета
    2 ч.л. прясна мащерка
    2 ч.л. пресен розмарин
    1 ч.л. сух чесън
    Сол и черен пипер
    За соса:
    1 стрък праз лук
    1 консерва домати на кубчета
    Зехтин
    сол

    Начин на приготвяне:
    Начупете гъбите в керамичен съд и добавете нарязани пащърнака, морковите, лука, праза, чесъна, чушката.
    Подправете с чесън на прах, сол, черен пипер. По желание мащерка и розмарин
    Полейте със зеленчуковия бульон, бялото вино и малко олио.
    Покрийте с капак и гответе за 50-60 мин. или докато зеленуците омекнат във фурната.
    Прехвърлете изпечените зеленчуци във фуд процесор и добавете отцедения боб.
    Смелете всичко.

    Преместете сместа в купа. Добавете разбитото яйце, галета, още подправки и сол, ако е необходимо. Хубаво разбъркайте и изсипете в покрита с хартия за печене тава или правоъгълна форма за кекс, която сте намазнили предварително.

    Покрийте отгоре с фолио и печете във фурна на 180 C около 30 мин. или до готовност.
    След това оставете кейка да поизстине, преди да го нарежете.

    Направете сос, като смесите в купа наситнен праз лук, домати на кубчета от консерва, сок от буркан люти чушки по желание, зехтин и сол. Разбъркайте го хубаво.
    Нарежете кейка на филийки и го сервирайте със свежия доматен сос.

  • Пикантен сандвич с тиква и майонеза-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-15.01.2015 г.
    16
    ян
    2015

    ПИКАНТЕН САНДВИЧ С ТИКВА И МАЙОНЕЗА

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:
    400 гр. тиква
    60 гр. тиквени семки
    Люта чушка
    Кардамон семена
    Олио или зехтин
    2 глави лук
    Къри
    кимион семена
    лимон
    3 с.л. майонеза
    4 яйца
    Олио
    сол
    4 арабски хлебчета или тортиас

    Начин на приготвяне:
    Нарежете тиквата на кубчета и я сварете на пара.
    В сух тиган запечете тиквените семки.
    Счукайте леко кардамона и го изсипете в сух тиган.След като се затопли добавете малко олио или зехтин. Пуснете и нарязана лютата чушка, за да стане зехтина пикантен. Оставете да се позапържи.
    Прецедете овкусения зехтин.

    В тиган сложете от зехтина и запържете в него лука, нарязан на полумесеци.
    Добавете кимион и къри.

    Сложете сварената тиква за кратко при лука и след това ги преместете в купа и намачкайте.

    Добавете към тиквата лимонов сок, майонеза и тиквените семки.
    Хубаво разбъркайте.

    Разбийте леко яйцата с малко сол и изпържете 4 омлета – по едно яйце на човек.

    Сложете от тиквената смес върху омлета като плънка и го завийте заедно с питката на руло.



  • Зеленчуков борш с леща-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-17.12.2014 г.
    17
    дек
    2014

    ЗЕЛЕНЧУКОВ БОРШ С ЛЕЩА

    Време за приготвяне: 50 мин.

    Нужните продукти:
    1 ч.ч. кафява леща
    2 стръка праз лук
    5-6 скилидки чесън
    1 глава лук
    1 глава /400 гр./ червено цвекло
    1 консерва домати на кубчета
    1 морков
    100 гр. целина
    Мащерка
    Риган
    Зехтин
    Захар
    Червен и черен пипер
    Сол

    Начин на приготвяне:
    За да направите бульона, сложете в тенджера мащерка, риган, люспите от чесъна и лука, перата на праз лука, обелките от цвеклото, морковите и целината.

    Добавете малко зехтин и ги запържете.

    След като са запържени добавете вода и оставете да ври около 20 мин. Прецедете бульона.

    Настържете на ренде целината, моркова и червеното цвекло.
    Праза, лука и чесъна наситнете.

    Задушете всичко в тенджера с малко зехтин.

    След това добавете доматите и щипка захар.

    Оставете да поври, след което добавете от сварения зеленчуков бульон.

    За лещата има два варианта: да я сложите направо в супата да се свари или да я подварите предварително и да я добавите към края да доуври.

    Добавете сол, червен, лют и черен пипер.

    Сервирайте супата топла, без да я пасирате.


  • Зимна печена супа- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-15.12.2014 г.
    15
    дек
    2014

    ЗИМНА ПЕЧЕНА СУПА

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    50 мл. зехтин
    200 гр. тиква
    2 моркова
    1 глава пащърнак
    ½ глава целина
    2 стръка праз лук
    1 глава лук
    1 глава чесън
    4 червени печени пиперки
    2 стръка прясна мащерка
    1 стрък розмарин
    100 гр. микс ядки – орехи, лешници
    1 консерва домати
    Зеленчуков бульон
    Кимион
    Сол и пипер
    Сметана за сервирането

    Начин на приготвяне:

    Обелете тиквата, морковите, пащърнака, целината, лука и праз лука.
    Сложете обелките в тенджера, залейте с вода и сварете хубав зеленчуков бульон.
    За аромат добавете розмарин и мащерка.

    Нарежете тиквата, морковите, пащърнака, целината, лука и праз лука.

    Сложете ги в тава, добавете кимион, сол, лют пипер, щипка захар, чесън и поръсете всичко със зехтин.

    Сложете ги във фурната да се изпекат на 180-200 C /за около 50 мин./.

    По средата на печенето залейте с доматите от консерва, добавете печените чушки и печете още 20 мин.

    Прехвърлете зеленчуците от тавичката в тенджера.

    Добавете зеленчуков бульон.

    Оставете супата да заври и да поври 10 мин.

    След това я пасирайте.

    Запечете ядките на сух тиган и след това ги наситнете.

    Сервирайте супата поръсена с ядки, с лъжица сметана или кисело мляко.

  • Чили боб с царевична заливка- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-10.12.2014 г.
    12
    дек
    2014

    ЧИЛИ БОБ С ЦАРЕВИЧНА ЗАЛИВКА

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:

    1 консерва червен боб
    1 консерва бял боб
    1 с.л. зехтин
    1 глава лук
    1 скилидка чесън
    1 ч.л. кимион
    1 ч.л. чили
    1 ч.л. червен пипер
    ½ ч.л. майоран
    450 гр. зеленчуци - картофи, моркови, пащърнак, селъри, тиквички
    400 гр. домати от консерва
    1 с.л. доматено пюре
    Сол и черен пипер


    За царевичния топинг-коричка:
    300 гр. царевично брашно
    2 с.л. пълнозърнесто брашно
    1 ½ ч.л. бакпулвер
    1 яйце
    1 жълтък, леко разбит
    100 мл. прясно мляко
    сол

    Начин на приготвяне:

    Направете си бульон от лук, чесън, моркови, пащърнак, целина или от обелките им. Сложете ги в тенджера, залейте с топла вода и оставете да поври.

    Нарежете зеленчуците - картофи, моркови, пащърнак, селъри, тиквички на кубчета и ги запържете леко в зехтин.
    След това добавете доматите и няколко черпака бульон и разбъркайте хубаво.

    Подправете с чесън, кимион, чили, червен пипер, сол, захар и майоран.

    Сложете отцедения боб и оставете да се готви на котлона до омекване на зеленчуците.

    За да направите заливката смесете в купа царевичното брашно, пълнозърнестото брашно, бапулвер и щипка сол.
    Разбъркайте сухите съставки и направете в средата кладенче.
    Изсипете в него яйцето, жълтъка и млякото. Добавете малко вода, ако има нужда.
    Омесете тестото и покрийте с него съда с боба и зеленчуците.

    Печете докато хляба отгоре се изпече.

  • Миш-маш палачинка- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-03.11.2014 г.
    04
    ноем
    2014

    Време за приготвяне: 25 мин.

    Нужните продукти:
    8 яйца
    200 гр. извара
    100 гр. кашкавал
    50 мл. прясно мляко
    2 червени печени пиперки
    50 гр. масло
    Олио
    Червен пипер
    Магданоз
    Сол
    2 глави червен лук
    Кафява захар

    Начин на приготвяне:

    Нарежете лука на полумесеци и го карамелизирайте в тиган с малко масло и кафява захар.
     
    В купа семесете яйцата, изварата, прясното мляко, нарязан магданоз, печените чушки, червен пипер и сол.

    Пасирайте всички продукти.

    Добавете олио и пак пасирайте.

    Намажете голям тиган с равно дъно с масло. Изсипете в него сместа на тънък слой и разпределете по дъното, за да стане като палачинка.

    Когато е почти стегнала изсипете лука и настържете кашкавал.

    Покрийте с капак и оставете за няколко минути да се задуши.

    Когато е готова прехвърлете върху алуминиево фолио, за да я навиете по-лесно.

    Навийте на руло и я оставете за 10 мин. във фурната.

    Това предястие се яде студено, но ако нямате търпение може и топло.





  • Вегетарианска мусака с ориз и патладжани- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-29.10.2014 г.
    29
    окт
    2014


    ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА С ОРИЗ, ПАТЛАДЖАНИ И ГЪБИ

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. бланширан ориз
    2 патладжана
    300 гр. гъби
    Зехтин
    топинг карамал или кафява захар
    1 глава лук
    2 скилидки чесън
    100 мл. червено вино
    1 консерва домати на кубчета
    Черен и червен пипер
    Босилек
    1 връзка пресен лук

    За заливката:
    3 яйца
    300 гр. кисело мляко
    1-2 с.л. брашно
    100 гр. кашкавал
    Сол
    Черен пипер

    Начин на приготвяне:

    Нарежете патладжаните на филии с дебелина 0.5 см.

    Подредете ги върху хартия за печене, намажете ги с топинг карамал и зехтин. Посолете ги и ги печете във фурната на 200 C, като ги обръщате от време на време, докато омекнат напълно.
    Извадете ги от фурната и ги оставете настрана.

    Във вряща подсолена вода сварете ориза, без да го разварявате.

    Нарежете на ситно лука и чесъна  и ги запържете в тиган със зехтин. Добавете щипка захар и виното. След като поизври сложете гъбите и доматите.

    Овкусете със сол, черен и червен пипер, босилек.

    Добавете наситнен пресния лук.

    Отцедете ориза, измийте го със студена вода и го сложете в тигана с доматения сос.

    Разбъркайте и изключете котлона.

    Намазнете огнеопорен съд, сложете на дъното ред патладжани, след това ред от доматения сос с ориз и гъби.
    Покрийте пак с патладжани.
    Редувайте така до изчерпване на количествата, зато завършите най-отгоре с патладжани.
    Ако е необходимо добавете малко топла вода.

    Печете мусаката без заливка за 20 мин. на 180 C.

    В купа разбийте яйцата и ги смесете с млякото, брашното, черния пипер, солта и настъргания кашкавал. Разбъркайте хубаво.

    Изсипете заливката върху мусаката.

    Върнете я във фурната и печете докато хване златисто-кафява коричка отгоре.