Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Коктейл със скариди-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-10.09.2015 г.

(11.09.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 15
200-300 г едри бланширани скариди
50 г майонеза
1 стрък селъри
1 зелена ябълка
½ ананас
1 лайм
20 мл ром
Начин на приготвяне

Почистете скаридите от черупките, главите и опашките.
Оставете по 2-3 цели на човек, а останалите наситнете и сложете в купа.
Смсете насъргана кора от лайм, сокът му и ром.
Целите скариди мариновайте в тази смес, а с останалата залейте накълцаните скариди в купата.
Добавете ябълката, обелена и нарязана на малки кубчета.
Прибавете ананаса, почистен и нарязан също на кубчета.
Наситнете селъри и го добавете в купата.
Разредете леко майонезата с лъжица водаи овкусете със сол и черен пипер. Хубаво я разбъркайте и залейте салатата. Разбъркайте добре.
Сервирайте коктейла във високи чаши, като най-отгоре сложите по 2-3 мариновани цели скариди.



Подобни рецепти
  • Домашни мини пици с доматен сос и наденички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.
    03
    апр
    2014

    Домашни мини пици-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

    Домашни мини пици с доматен сос и наденички

    Време за приготвяне-20 мин.

  • Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14
    07
    март
    2014

    Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне-60 мин.

  • Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.
    02
    апр
    2015

    КРЕКЕРИ СЪС СОС ОТ ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ

    Време за приготвяне: 35 мин

    Нужните продукти:
    1 ч.ч чаша брашно от лимец
    ½ ч.ч брашно от елда
    ½ ч.ч брашно от просо
    50 г слънчогледови семки
    2 с.л ленено семе
    1 ч.л. сол
    2-3 щипки захар
    2 с.л олио или зехтин
    1-2 с.л тахан
    100- 150 мл вода
    мащерка или босилек
    За дипа:
    2 тиквички
    1 пакетче крема сирене
    2 скилидки чесън
    1 връзка копър
    Семена от копър
    Зехтин
    Захар
    Сол
    Начин на приготвяне:
    В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
    Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
    Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
    С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
    Печете на 180 градуса около 20 минути.
    Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
    Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
    В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
    Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
    Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha