Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Коктейл със скариди-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-10.09.2015 г.

(11.09.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 15
200-300 г едри бланширани скариди
50 г майонеза
1 стрък селъри
1 зелена ябълка
½ ананас
1 лайм
20 мл ром
Начин на приготвяне

Почистете скаридите от черупките, главите и опашките.
Оставете по 2-3 цели на човек, а останалите наситнете и сложете в купа.
Смсете насъргана кора от лайм, сокът му и ром.
Целите скариди мариновайте в тази смес, а с останалата залейте накълцаните скариди в купата.
Добавете ябълката, обелена и нарязана на малки кубчета.
Прибавете ананаса, почистен и нарязан също на кубчета.
Наситнете селъри и го добавете в купата.
Разредете леко майонезата с лъжица водаи овкусете със сол и черен пипер. Хубаво я разбъркайте и залейте салатата. Разбъркайте добре.
Сервирайте коктейла във високи чаши, като най-отгоре сложите по 2-3 мариновани цели скариди.



Подобни рецепти
  • Мезета за младо вино--Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014

    МЕЗЕТА ЗА МЛАДО ВИНО

    МУС ОТ АВОКАДО С ПУШЕНА СЬОМГА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    2 бр. авокадо, добре узряло
    50 гр. пушена съомга
    1/2 пакетче крема сирене
    20 гр. майонеза
    1 ч.л. дижонска горчица
    ½ връзка копър
    Чили сос
    1 лимон
    сол

    Начин на приготвяне:
    Издълбайте вътрешността на авокадото я сложете в купа.
    Добавете  крема сирене, майонеза, горчица и пасирайте.
    Настържете вътре лимонова кора и изстискайте лимонов сок.
    Подправете със сол на вкус и добавете наситнен копър. Разбъркайте.
    По желание можете д анаправите муска пикантен с малко лют сос.
    Разпределете готовия мус в малки чашки и отгоре сложете по едно малко парче пушена съомга.
    Украсете с копър и сервирайте.


    КРЕМ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. тиква
    50-60 гр. горгонзола или друго синьо сирене
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    50 гр. орехови ядки или тиквено семе
    Балсамова редкукция
    Сол

    Начин на приготвяне:

    Запечете ореховите ядки на сух тиган.

    Ако вие печете тиквата, я намажете с балсамова редукция и я поръсете с малко захар, за да се карамелизира отгоре.

    В купа намачкайте вече опечената тиква с вилица заедно с натрошеното синьо сирене и дребните орехчета от тигана. По желание пасирайте.

    Добавете киселото мляко, подправете със сол, ако е необходимо и разбъркайте.

    Разпределете крема от тиква в малки чашки като във всяка сложете отгоре по една цяла орехова ядка, полеете леко с балсамова редукция и сервирайте.

  • Пиде с кисело зеле и кайма - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.
    07
    март
    2014

    Пиде с кисело зеле и кайма - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

    Турска рецепта

    Време за приготвяне- 60 мин.

  • Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014

    Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 10 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha