Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.

(02.04.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 35
1 ч.ч. брашно от лимец
½ ч.ч брашно от елда
½ ч.ч брашно от просо
2 с.л. ленено семе
50 г слънчогледови семки
1 ч.л. сол
2-3 щипки захар
2 с.л. олио или зехтин
1-2 с.л тахан
100- 150 мл вода
по желание мащерка или босилек
За дипа:
2 тиквички
1 пакетче крема сирене
2 скилидки чесън
1 връзка копър
семена от копър
на вкус зехтин, захар, сол
Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
Печете на 180 градуса около 20 минути.
Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Подобни рецепти
  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Бабек
    27
    февр
    2013

    Бабек

    (Предястия)

     

    Смелете добре охладено свинско месо от бута на по-ситна решетка.

    Смелете на по-едра решетка добре охладено гръдно мазно свинско месо.

    Разбъркайте в бъркачка двата вида месо като добавите калиев нитрит, семена от копър, черен пипер, сол,  червен лют пипер и червен сладък пипер.

    Напълнете каймата в черва и завържете краищата.

  • Млечна баница
    05
    ноем
    2012

    Млечна баница

    (Предястия)

    По случай Деня на народните будители, Народната певица Калинка Згурова – Гласът на Странджа, гостува в предаването. Ути и направи тази Млечна баница.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha