Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.

(02.04.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 35
1 ч.ч. брашно от лимец
½ ч.ч брашно от елда
½ ч.ч брашно от просо
2 с.л. ленено семе
50 г слънчогледови семки
1 ч.л. сол
2-3 щипки захар
2 с.л. олио или зехтин
1-2 с.л тахан
100- 150 мл вода
по желание мащерка или босилек
За дипа:
2 тиквички
1 пакетче крема сирене
2 скилидки чесън
1 връзка копър
семена от копър
на вкус зехтин, захар, сол
Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
Печете на 180 градуса около 20 минути.
Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Подобни рецепти
  • Овесени бисквити
    16
    окт
    2013

    Овесени бисквити

    (Предястия)

    В купа смесете овесените ядки, брашното, маслото гхи, белтъците, захарта, ванилията и шоколадовия чипс. Разбъркайте добре да се смесят всички съставки. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене и изпечете бисквитките на силна фурна до готовност.

  • Туршия от мариновани лукчета
    13
    февр
    2013

     

    На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

    Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

    Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

    Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

  • Оризови крокети с пюре от броколи- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.11.2014 г.
    26
    ноем
    2014

    ОРИЗОВИ КРОКЕТИ С ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ
    Време за приготвяне: 25 мин.

    Нужните продукти:

    2 чаши ориз
    1 малка глава лук, нарязан на ситно
    1 скилидка чесън, счукан
    1 – 2 стръка пресен босилек
    200 гр. галета
    100 гр. моцарела
    1 с.л. зехтин
    брашно
    2 яйца
    Олио за пърженето

    За пюрето от броколи:
    400 гр. броколи
    1 скилидка чесън, наситнен
    1 с. л. зехтин
    1 с.л. масло
    1 зелен лимон
    100 гр. крема сирене
    сол и пипер на вкус
    лед за изстудяването на броколите

    Начин на приготвяне:
    Сварете ориза като паста – в подсолена вода за 12-15 мин. или докато омекне, но без да се разварява.
    Отцедете го и го изстудете.
    СЪВЕТ: За да ви се получат добре крокетите, оризът трябва да е много сух и студен, затова е добре да го сварите 1 ден предварително и да го оставите в хладилника до готвенето.
    Загрейте зехтина и сотирайте в него лука и чесъна.
    Сложете ориза в купа. Към него добавете 1 яйце, сотираните лук и чесън, пресен босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво оризовата смес.
    СЪВЕТ: Ако сместа ви се стори мокра добавете вътре галета.
    Нарежете моцарелата на кубчета по 1 см.
    Завийте всяко кубче в ориз като оформите продълговати крокети или кръгли топки.
    Оваляйте ги най-напред в брашно, след това в яйце, накрая в галета и ги изпържете.
    Докато се пържат не ги докосвайте с нищо, защото са нежни, когато покафенеят леко ги извадете с решетъчна лъжица.
    Отцедете ги върху салфетка.

    Начин на приготвяне на пюрето:
    Нарежете броколито на розички, след това нарежете и дръжките. Сварете ги за 3 мин. във вряща подсолена вода.
    Отцедете и охладете във купа с вода с бучки лед, за да се запази зеления цвят.
    В загрят тиган със зехтин и масло запържете чесъна и броколито, оставете за малко на котлона, подправете със сол и пипер и пасирайте.
    Накрая добавете крема сиренето и лимонов сок на вкус.
    Сервирайте крокетите с пюрето.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha