Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.

(02.04.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 35
1 ч.ч. брашно от лимец
½ ч.ч брашно от елда
½ ч.ч брашно от просо
2 с.л. ленено семе
50 г слънчогледови семки
1 ч.л. сол
2-3 щипки захар
2 с.л. олио или зехтин
1-2 с.л тахан
100- 150 мл вода
по желание мащерка или босилек
За дипа:
2 тиквички
1 пакетче крема сирене
2 скилидки чесън
1 връзка копър
семена от копър
на вкус зехтин, захар, сол
Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
Печете на 180 градуса около 20 минути.
Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Подобни рецепти
  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

  • Хумус с тиква и червена леща
    03
    апр
    2013

     

    Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

    Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

    Затоплете арабските питки на сух тиган.

    Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

  • Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:

    500 гр. пилешко филе
    1 глава лук
    2 скилидки чесън
    1 люта чушка
    Тако сос, пушен доматен или друг лют сос
    Кимион
    1 консерва черен или червен боб /300 гр./
    Консерва домати на кубчета /400гр./
    1 връзка магданоз
    4 царевични хлебчета тортиас
    70 гр. черни маслини
    150 гр. кашкавал
    Олио

    Начин на приготвяне:

    Нарежете лука на полумесеци. Наситнете чесъна. Нарежете лютата чушка.

    Запържете ги в тиган с малко олио. Добавате сол, лют пипер и малко пушен сос. Разбъркайте и подправете с кимион.

    Когато лука омекне, добавете в тигана отцедения боб.

    Сложете и домати на кубчета, като гледате да ги отцедите от сока им.

    Оставете плънката да поври докато се изпари течността.

    Ако още ви се струва течно, добавете червен пипер и намачкайте боба в тигана.

    Добавете наситнен магданоз и разбъркайте.

    Нагрейте камък или плоча за пица във фурната на 200 C. Ако нямате такъв камък, ползвайте тава.

    Сложете едно хлебче тортиас върху плочата за пица.

    Разнесете върху него плънката с боб.

    Поръсете с маслини.

    Нарежете пилешкото месо на много тънко, то трябва да е студено, почти замръзнало, за да може да се нареже така.

    Най-отгоре поръсете пицата с кашкавал.

    Печете в загрята на 200 C фурна докато месото се изпече, а кашкавалът се разтопи и хване златисто-кафяв загар.

    Нарежете пицата и я сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha