Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.

(02.04.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 35
1 ч.ч. брашно от лимец
½ ч.ч брашно от елда
½ ч.ч брашно от просо
2 с.л. ленено семе
50 г слънчогледови семки
1 ч.л. сол
2-3 щипки захар
2 с.л. олио или зехтин
1-2 с.л тахан
100- 150 мл вода
по желание мащерка или босилек
За дипа:
2 тиквички
1 пакетче крема сирене
2 скилидки чесън
1 връзка копър
семена от копър
на вкус зехтин, захар, сол
Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
Печете на 180 градуса около 20 минути.
Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Подобни рецепти
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha