Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Сандвич с боб и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-11.02.2015 г.

(15.02.2015)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
200 г боб
4 филийки бекон
1 с.л. доматено пюре
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер лют
2 ч.л. кафява захар
2 с.л. лъжици магданоз и червен лук по желание
4 пълнозърнести хлебчета за сандвич
За овкусеното масло:
50 г масло
1 с.л. пресен джоджен
шарена сол,чубрица сол и сух джоджен
Начин на приготвяне

Загрейте зехтина или олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете бекона и оставете да се запържи за 4-5 минути от двете страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Нна негово място пуснете да се пържи лука, нарязан на полумесеци и намачкан леко със захар.
Оставете го за около 3 минути, като го разбърквате, или докато омекне и стане златист. Добавете чесън по желание.
В купичка разбъркайте доматеното пюре с малко вода и го изсипете при лука.
Отцедете боба и го сложете в тигана. Овкусете със сол и лют червен пипер.
За да направите ароматното масло загрейте тиган на котлона и в него разтопете маслото. Добавете сух джоджен, сол, шарена сол и чубрица.
Смесете топлото масло  със студено масло и наситнен пресен джоджен или мента. Приберете го в хладилника да се стегне.
Разрежете питките по средата, намажете ги с неовкусено масло и ги изпечете на грил тигана или барбекю.
Още топли ги намажете с овкусеното масло.
Разпределете след това отгоре фасула, сложете и по едно парче бекон.
Подредете кръгчета червен лук, поръсете с магданоз и сервирайте.



Подобни рецепти
  • Хляб с шарена сол
    27
    февр
    2013

    Хляб с шарена сол

    (Предястия)

     

    Стоплете мялкото заедно със захарта и го сложете в купа. Добавете към него разтопеното масло.

    Изсипете ги в купата с брашното. Добавете маята, яйца и сол и омесете тесто за хляб. Оставете го в тава да втаса на топло.

    Поръсете със шарена сол и изпечете на 180 C за около 30 мин.

  • Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014

    Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 10 мин.

  • Спаначен дип с артишок
    29
    юни
    2012

    Лято е. Пригответе тази средиземноморска рецепта за обяд или вечеря.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha