Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Мусака с гъби

(23.12.2014)
Добавена от: Виолета Перфанова
Ути
Състав
(Ястия без месо)
  • 40
250 гр кайма
2 с.л олио
1 голям морков
1 буркан дребни гъби
1І2 ч.ч ориз
4 с.л доматено пюре или сок
1 с.л червен пипер
1 - 2 щипки джоджен
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
1 с.л брашно
Начин на приготвяне

Запържете каймата в загрято олио и прибавете ситно нарязаните морков и гъби,ориза,доматеното пюре или сок,червения и черния пипер,солта и джоджена. Сипете каймата в тавичка и я залейте кото обикновена мусака с малко вода.Сложете я да се пече в умерена фурна. Щом водата изври,залейте мусаката с разбитите яйца,млякото и брашното.Печете я до порозовяване на заливката

Подобни рецепти
  • Хлебчета с кашкавал
    25
    юни
    2013

    Хлебчета с кашкавал

    (Ястия без месо)

  • Влашки картофи на фурна
    14
    дек
    2012

    Влашки картофи на фурна

    (Ястия без месо)

    Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета с дебелина 4 - 5 милиметра. Поставяме ги в тавичка, поръсваме с олио и сол. Разбъркваме добре и ги поставяме в предварително загрята фурна (200 градуса) да се запекат до получаване на златиста коричка.

  • Зеленчукови банички
    08
    апр
    2013

    Зеленчукови банички

    (Ястия без месо)

    Зеленчуците се измиват и нарязват по възможност на дребно, слагат се в диган или дълбок съд за пържене и се запържват 10 минути, добавя се половинка кубче зеленчуков бульон стрито с пръстите на ръката и черен пипер. Корите се разделят на триъгълници или квадратни парчета, завивавт се като банички и се пекат в загрята на 200 градуса фурна като се внимава да не изгорят.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha