Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Оризови крокети с пюре от броколи- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.11.2014 г.

(26.11.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
2 чаши ориз
1 малка глава лук
1 скилидка чесън,счукан
1-2 стръка пресен босилек
200 гр. галета
100 гр. моцарела
1 с.л. зехтин
за овалване брашно
2 яйца
за пърженето олио
За пюрето от броколи:
400 гр. броколи
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 зелен лимон
Начин на приготвяне

Сварете ориза като паста – в подсолена вода за 12-15 мин. или докато омекне, но без да се разварява.
Отцедете го и го изстудете.
СЪВЕТ: За да ви се получат добре крокетите, оризът трябва да е много сух и студен, затова е добре да го сварите 1 ден предварително и да го оставите в хладилника до готвенето.
Загрейте зехтина и сотирайте в него лука и чесъна.
Сложете ориза в купа. Към него добавете 1 яйце, сотираните лук и чесън, пресен босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво оризовата смес.
СЪВЕТ: Ако сместа ви се стори мокра добавете вътре галета.
Нарежете моцарелата на кубчета по 1 см.
Завийте всяко кубче в ориз като оформите продълговати крокети или кръгли топки.
Оваляйте ги най-напред в брашно, след това в яйце, накрая в галета и ги изпържете.
Докато се пържат не ги докосвайте с нищо, защото са нежни, когато покафенеят леко ги извадете с решетъчна лъжица.
Отцедете ги върху салфетка.

Начин на приготвяне на пюрето:
Нарежете броколито на розички, след това нарежете и дръжките. Сварете ги за 3 мин. във вряща подсолена вода.
Отцедете и охладете във купа с вода с бучки лед, за да се запази зеления цвят.
В загрят тиган със зехтин и масло запържете чесъна и броколито, оставете за малко на котлона, подправете със сол и пипер и пасирайте.
Накрая добавете крема сиренето и лимонов сок на вкус.
Сервирайте крокетите с пюрето.

Подобни рецепти
  • Домашни мини пици с кашкавал и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.
    03
    апр
    2014

    Домашни мини пици-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

    Мини пици с кашкавал и бекон:

    Време за приготвяне-60 мин.

  • Шмеркезе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-23.03.2015 г.
    23
    март
    2015

    ШМЕРКЕЗЕ

    Време за приготвяне: 20 мин

    Нужните продукти:
    200 г краве сирене или овче
    ½ кофичка кисело мляко
    2 с.л. заквасена сметана
    20 г масло
    2 сушени чушки
    4 печени белени червени чушки
    50 г сушени домати в зехтин
    червен пушен пипер
    черен пипер
    ким на зърна
    зехтин
    Хляб за сервирането

    Начин на приготвяне:
    Натрошете сиренето  на по-дребно, залейте го с вряла вода и го оставете да покисне 10 или повече минути. Това е най-добрият начин за обезсоляване.
    Отцедете го от водата.

    Сушените чушки изпечете във фурната и след това ги начупете на ситно или смелете в мелничка за подправки на едро. Изспитете ги в купа.
    Добавете червен пушен пипер, ким на зърна и малко черен пипер.
    Нарежете на ситно печените чушки и сушените домати и ги сложете в купата.

    Смесете киселото мляко, сметаната, маслото и отцеденото сирене и пасирайте.
    Изсипете бялата смес в купата с чушките, добавете от маринатата от сушените домати или зехтин и разбъркайте.

    Оставете го да се охлади за 1 час в хладилника.

    Сервирайте шмеркезето с препечени филийки.

  • Козуначени хлебчета с боровинково масло-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-17.04.14 г.
    22
    апр
    2014

    Козуначени хлебчета с боровинково масло-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-17.04.14 г.

    Време за приготвяне:180 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha