Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Панирани патладжани в свеж доматен сос-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.09.2014 г.

(23.09.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 кг. патладжани
2 яйца
за панирането: брашно, галета, сол
за пърженето олио
За соса:
4-5 домата
2-3 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 с.л. маслинова паста
на вкус: морска сол, лют пипер, захар, черен пипер
2 с.л. гъсто кисело мляко
пресни билки: босилек, мащерка, магданоз, копър
за овкусяване: зехтин
Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки или на кръгчета.

Посолете ги и ги подредете под наклон, да им изтече чернилката.

Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета с малко сол.

Изпържете ги в добре загрято олио и от двете страни.

Готовите панирани патладжани отцедете върху домакинска хартия.

За да направите соса най-напред настържете доматите в купа.

Настържете също лука и чесъна.

Добавете маслинова паста, морска сол, лют пипер, черен пипер, захар, зехтин, кисело мляко и разбъркайте хубаво.

Добавете в соса наситнени пресни билки по желание.

Сервирайте панираните патладжани с доматения сос.

Подобни рецепти
  • Карамелизирани патладжани със спанак
    19
    ноем
    2012

    Различно предложение за приготвяне на патладжан. Чудесно предястие.

  • Антипасти-Мариновани печени чушки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Мариновани печени чушки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 10 мин.

  • Желиран джолан с манатарки
    03
    апр
    2013

     

    Сварете телешкия джолан или телешките шайби в тенджера с вряща вода на котлона, като добавите нарязани на едро лук, чесън, целина, морков, праз лук, черен пипер, бахар, дафинов лист и щипка захар.

    Обезмаслете бульона, отделете мазните меса и жилите от кокалa настрани и завийте големия мускул и част от останалите меса във фолио.

    В купа сложете предварително разтворен желатин и прецеден бульон от телешкото.

    Завийте малко от свареното телешко месо, предварително накиснати във вода манатарки, добавете малко кисела краставичка и ги сложете в купата с бульон и желатин.

    Оставете в хладилника да се стегне желатина и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha