Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Антипасти-Мариновани печени чушки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

(14.05.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
500 г. печени червени и жълти чушки
½ връзка пресен чесън
1 връзка пресен босилек
на вкус: оцет балсамико, зехтин, сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Обелете печените чушки и ги нарежете на ленти.
Сложете ги в купа заедно с наситнените чесън и босилек.
Добавете оцет балсамико, сол и пипер на вкус.
Полейте със зехтин и оставете да се мариноват 3-4 часа преди да ги сервирате,
като ги разбърквате от време на време.

Подобни рецепти
  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

  • Домати с катък
    22
    март
    2012

    Домати с катък

    (Предястия)

    Катък с цедено кисело мляко

     

    1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

    2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

  • Шакшука
    14
    май
    2013

    Шакшука

    (Предястия)

     

    В тиган с олио запържете наситнен чесън.

    Добавете домати, щипка захар и червен пипер.

    Нарежете червени чушки и лук на по-едро и ги запържете. След това добавете към тях чесъна с доматите.

    Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците заедно с кисело мляко.

    Изсипете ги в тигана със зеленчуците. Добавете натрошено сирене, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте миш маша и внимателно сложете  в него целите жълтъци. Поръсете с наситнен магданоз.

    Покрийте тигана с чиния и оставете да станат готови зеленчуците и  жълтъците.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha