Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

(14.05.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
250 г. черни хубави маслини
1 суха червена люта чушка
1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
настъргана кора от 1 лимон
120 мл. зехтин
2 с.л. пресен магданоз
резен лимон за сервирането
Начин на приготвяне

В малък тиган загрейте зехтина, начупена лютата чушка и чесъна.
Загрейте на слаб огън за 3-4 минути и след като се запържат, ги извадете да остане само зехтина.
В него пуснете маслините и ги оставете за 1 минута на огъня.
Прехвърлете ги в купа, добавете каперси, настъргана лимонова кора и оставете да изстинат.
Оставете да се мариноват за 1 нощ.
Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте с резен лимон отстрани.

Подобни рецепти
  • Домашен пастет от свински черен дроб
    26
    ноем
    2012

    Домашен пастет, приготвен в предаване с тема "Семейно меню за цена".

  • Солени палачинки с мус от синьо сирене, аспержи и хамон
    13
    февр
    2013

     

    Обелете аспержите, отрежете твърдата част отдолу и ги бланширайте в подсолена вода.

    В тиган сложете синьо сирене, сметана, масло и босилек. Бъркайте докато се разтопи.

    Намажете палачинките със соса от синьо сирене. Сложете по 2-3 аспержи и навийте. Сервирайте ги гарнирани с намон или прошуто.

  • Мезета за младо вино--Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014

    МЕЗЕТА ЗА МЛАДО ВИНО

    МУС ОТ АВОКАДО С ПУШЕНА СЬОМГА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    2 бр. авокадо, добре узряло
    50 гр. пушена съомга
    1/2 пакетче крема сирене
    20 гр. майонеза
    1 ч.л. дижонска горчица
    ½ връзка копър
    Чили сос
    1 лимон
    сол

    Начин на приготвяне:
    Издълбайте вътрешността на авокадото я сложете в купа.
    Добавете  крема сирене, майонеза, горчица и пасирайте.
    Настържете вътре лимонова кора и изстискайте лимонов сок.
    Подправете със сол на вкус и добавете наситнен копър. Разбъркайте.
    По желание можете д анаправите муска пикантен с малко лют сос.
    Разпределете готовия мус в малки чашки и отгоре сложете по едно малко парче пушена съомга.
    Украсете с копър и сервирайте.


    КРЕМ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. тиква
    50-60 гр. горгонзола или друго синьо сирене
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    50 гр. орехови ядки или тиквено семе
    Балсамова редкукция
    Сол

    Начин на приготвяне:

    Запечете ореховите ядки на сух тиган.

    Ако вие печете тиквата, я намажете с балсамова редукция и я поръсете с малко захар, за да се карамелизира отгоре.

    В купа намачкайте вече опечената тиква с вилица заедно с натрошеното синьо сирене и дребните орехчета от тигана. По желание пасирайте.

    Добавете киселото мляко, подправете със сол, ако е необходимо и разбъркайте.

    Разпределете крема от тиква в малки чашки като във всяка сложете отгоре по една цяла орехова ядка, полеете леко с балсамова редукция и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha