Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

(14.05.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
250 г. черни хубави маслини
1 суха червена люта чушка
1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
настъргана кора от 1 лимон
120 мл. зехтин
2 с.л. пресен магданоз
резен лимон за сервирането
Начин на приготвяне

В малък тиган загрейте зехтина, начупена лютата чушка и чесъна.
Загрейте на слаб огън за 3-4 минути и след като се запържат, ги извадете да остане само зехтина.
В него пуснете маслините и ги оставете за 1 минута на огъня.
Прехвърлете ги в купа, добавете каперси, настъргана лимонова кора и оставете да изстинат.
Оставете да се мариноват за 1 нощ.
Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте с резен лимон отстрани.

Подобни рецепти
  • Оризови крокети с пюре от броколи- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.11.2014 г.
    26
    ноем
    2014

    ОРИЗОВИ КРОКЕТИ С ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ
    Време за приготвяне: 25 мин.

    Нужните продукти:

    2 чаши ориз
    1 малка глава лук, нарязан на ситно
    1 скилидка чесън, счукан
    1 – 2 стръка пресен босилек
    200 гр. галета
    100 гр. моцарела
    1 с.л. зехтин
    брашно
    2 яйца
    Олио за пърженето

    За пюрето от броколи:
    400 гр. броколи
    1 скилидка чесън, наситнен
    1 с. л. зехтин
    1 с.л. масло
    1 зелен лимон
    100 гр. крема сирене
    сол и пипер на вкус
    лед за изстудяването на броколите

    Начин на приготвяне:
    Сварете ориза като паста – в подсолена вода за 12-15 мин. или докато омекне, но без да се разварява.
    Отцедете го и го изстудете.
    СЪВЕТ: За да ви се получат добре крокетите, оризът трябва да е много сух и студен, затова е добре да го сварите 1 ден предварително и да го оставите в хладилника до готвенето.
    Загрейте зехтина и сотирайте в него лука и чесъна.
    Сложете ориза в купа. Към него добавете 1 яйце, сотираните лук и чесън, пресен босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво оризовата смес.
    СЪВЕТ: Ако сместа ви се стори мокра добавете вътре галета.
    Нарежете моцарелата на кубчета по 1 см.
    Завийте всяко кубче в ориз като оформите продълговати крокети или кръгли топки.
    Оваляйте ги най-напред в брашно, след това в яйце, накрая в галета и ги изпържете.
    Докато се пържат не ги докосвайте с нищо, защото са нежни, когато покафенеят леко ги извадете с решетъчна лъжица.
    Отцедете ги върху салфетка.

    Начин на приготвяне на пюрето:
    Нарежете броколито на розички, след това нарежете и дръжките. Сварете ги за 3 мин. във вряща подсолена вода.
    Отцедете и охладете във купа с вода с бучки лед, за да се запази зеления цвят.
    В загрят тиган със зехтин и масло запържете чесъна и броколито, оставете за малко на котлона, подправете със сол и пипер и пасирайте.
    Накрая добавете крема сиренето и лимонов сок на вкус.
    Сервирайте крокетите с пюрето.

  • Хляб с шарена сол
    27
    февр
    2013

    Хляб с шарена сол

    (Предястия)

     

    Стоплете мялкото заедно със захарта и го сложете в купа. Добавете към него разтопеното масло.

    Изсипете ги в купата с брашното. Добавете маята, яйца и сол и омесете тесто за хляб. Оставете го в тава да втаса на топло.

    Поръсете със шарена сол и изпечете на 180 C за около 30 мин.

  • Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.
    02
    апр
    2015

    КРЕКЕРИ СЪС СОС ОТ ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ

    Време за приготвяне: 35 мин

    Нужните продукти:
    1 ч.ч чаша брашно от лимец
    ½ ч.ч брашно от елда
    ½ ч.ч брашно от просо
    50 г слънчогледови семки
    2 с.л ленено семе
    1 ч.л. сол
    2-3 щипки захар
    2 с.л олио или зехтин
    1-2 с.л тахан
    100- 150 мл вода
    мащерка или босилек
    За дипа:
    2 тиквички
    1 пакетче крема сирене
    2 скилидки чесън
    1 връзка копър
    Семена от копър
    Зехтин
    Захар
    Сол
    Начин на приготвяне:
    В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
    Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
    Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
    С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
    Печете на 180 градуса около 20 минути.
    Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
    Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
    В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
    Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
    Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha