Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домашни мини пици с кашкавал и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

(03.04.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
3-4 филии стар хляб
1 ч.л. босилек
1 с.л. зехтин
3 яйца
1 чаша мляко
на вкус сол и пипер
100 г. бекон
пресни гъби
100 г. настърган кашкавал
Начин на приготвяне

Нарежете хляба на крутони.
Сложете ги в купа и ги разбъркайте със зехтин и босилек.
Напръскайте формички за кексчета с олио спрей против залепване.
Разпределете крутоните на дъното на формите.
В купа разбъркайте яйцата, млякото, сол и черен пипер.
Нарежете бекона и гъбите и ги запържете в малко зехтин или на сух тиган.
Изсипете яйчената смес във формите върху крутоните, като гледате да не прелива.
Най-отгоре подредете запържените бекон и гъби.
Поръсете с настърган кашкавал.
Печете във фурна на 170 C около 45 минути, като внимавате да не прегорят отгоре.





Подобни рецепти
  • Оризови крокети с пюре от броколи- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.11.2014 г.
    26
    ноем
    2014

    ОРИЗОВИ КРОКЕТИ С ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ
    Време за приготвяне: 25 мин.

    Нужните продукти:

    2 чаши ориз
    1 малка глава лук, нарязан на ситно
    1 скилидка чесън, счукан
    1 – 2 стръка пресен босилек
    200 гр. галета
    100 гр. моцарела
    1 с.л. зехтин
    брашно
    2 яйца
    Олио за пърженето

    За пюрето от броколи:
    400 гр. броколи
    1 скилидка чесън, наситнен
    1 с. л. зехтин
    1 с.л. масло
    1 зелен лимон
    100 гр. крема сирене
    сол и пипер на вкус
    лед за изстудяването на броколите

    Начин на приготвяне:
    Сварете ориза като паста – в подсолена вода за 12-15 мин. или докато омекне, но без да се разварява.
    Отцедете го и го изстудете.
    СЪВЕТ: За да ви се получат добре крокетите, оризът трябва да е много сух и студен, затова е добре да го сварите 1 ден предварително и да го оставите в хладилника до готвенето.
    Загрейте зехтина и сотирайте в него лука и чесъна.
    Сложете ориза в купа. Към него добавете 1 яйце, сотираните лук и чесън, пресен босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво оризовата смес.
    СЪВЕТ: Ако сместа ви се стори мокра добавете вътре галета.
    Нарежете моцарелата на кубчета по 1 см.
    Завийте всяко кубче в ориз като оформите продълговати крокети или кръгли топки.
    Оваляйте ги най-напред в брашно, след това в яйце, накрая в галета и ги изпържете.
    Докато се пържат не ги докосвайте с нищо, защото са нежни, когато покафенеят леко ги извадете с решетъчна лъжица.
    Отцедете ги върху салфетка.

    Начин на приготвяне на пюрето:
    Нарежете броколито на розички, след това нарежете и дръжките. Сварете ги за 3 мин. във вряща подсолена вода.
    Отцедете и охладете във купа с вода с бучки лед, за да се запази зеления цвят.
    В загрят тиган със зехтин и масло запържете чесъна и броколито, оставете за малко на котлона, подправете със сол и пипер и пасирайте.
    Накрая добавете крема сиренето и лимонов сок на вкус.
    Сервирайте крокетите с пюрето.

  • Домашен индийски хляб
    23
    февр
    2015


    ДОМАШЕН ИНДИЙСКИ ХЛЯБ "ПАРАТА"

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:
    ½  корен хрян
    ½  ряпа
    2 чаши пшенично брашно или пълнозърнесто брашно
    1/2 чаша вода хладка /ако е нужно – добавете още/
    1/4 ч.л. чили - червени люти чушки на прах
    1/2 ч.л. гарам масала на прах
    1/4 ч.л. куркума на прах
    1 ч.л. кимион
    1 връзка магданоз наситнен
    сол
    олио или разтопено масло
    за разядката:
    3 печени чушки
    50 г орехи
    1 глава чесън, печен на фурна
    1 глава лук, печен на фурна
    Кимион
    сока от 1 лимон
    Зехтин
    сол

    Начин на приготвяне:

    Обелете и настържете ряпата и хряна, смесете ги с малко сол и ги оставете за 10 мин.

    В купа смесете брашното с подправките.

    Отцедете ряпата и хряна от водата, която са пуснали и я запазете. Добавете ги в купата.

    Използвайте отцедената вода от хряна, вместо обикновена вода и направете тесто.

    Омесете го добре, до получаването на меко тесто – ако е необходимо, се добавя още вода. Месенето става върху намаслена повърхност и докато не залепва по ръцете. Тестото трябва да бъде гладко и меко.

    Направете от тестото топки с еднакъв размер.

    Разточете ги до дебелина на по-дебела кора за баница. Да не е прекалено дебело, но да не е и много тънко. Щедро ръсете с брашно, докато разточвате.

    Изпечете ги в тиган с малко олио или разстопено масло, до получаването на златисто-кафяви петна от двете страни.

    Трябва да изпечете хляба веднага след като се приготви тестото. Ако държите тестото за известно време, то ще пусне вода, става лепкаво и ще бъде трудно да се точи.

    За разядката:
    Изпечете чесъна и лука във фолио.
    Сложете всички съставки, с изключение на зехтина, в блендер.
    Пасирайте, докато сместа стане гладка.
    Полейте със зехтина и разбъркайте.
    Сервирайте разядката към хляба.

  • Украинска солянка
    14
    май
    2013

     

    В тенджера задушете с малко олио целина, моркови и картофи нарязани на кубчета.

    Добавете нарязани телешки салам, телешко и пилешко месо, и кренвирши, нарязани на колелца.

    Към задушените меса и зеленчуци добавете бульон, сока от буркан кисели краставички и доматено пюре, оставете всичко да поври и сервирайте супата с лъжица заквасена сметана.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha