Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

НАЧОС НА ФУРНА С ГУАКАМОЛЕ

(10.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
1 скилидка чесън
3 с.л. зехтин
400 г. домати – консерва – белени на кубчета
2 узрели авокадо
пресен кориандър
1 глава червен лук
1 домат
2 лайма
200 г. кашкавал
400 г. тортиа чипс
400 г. черен боб, консерва
люти чушки от туршия
200 г. заквасена сметана
на вкус сол и пипер
Начин на приготвяне

Най-напред направете доматения сос.
Наситнете чесъна и го сложете да се запържи с тиган с 2 лъжици зехтин, за около 2 минути, без да си променя цвета.
Увеличете котлона и добавете доматите.
Оставете да къкрят непокрити 15 мин. докато се сгъстят.
Подправете със сол и пипер.
Оставете соса да изстине.
За гуакамолето: нарежете авокадото на половина, махнете костилката и го издълбайте с лъжица.
Сложете го в купа и го намачкайте с вилица.
Добавете наситнени листата от кориандър, лука и домата.
Добавете останалия зехтин.
Изстискайте сока от лаймовете и добавете и него.
Подправете със сол и пипер.

Загрейте фурната на 200 C.
Настържете кашкавала.
Сложете половината от тортиа чипса в 2 тави.
Поръсете с половината от доматения сос.
След това сложете половината боб и чушки от туршия и поръсете с кашкавал.
Повторете пластовете, като завършите с кашкавал.

Печете около 7 мин. или докато кашкавала се разтопи.
След като извадите тавите от фурната поръсете с още нарязани чушки и кориандър.
С лъжица сложете тук там от гуакамолето отгоре, сложете и заквасена сметана и сервирайте.


Подобни рецепти
  • Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 10 мин.

  • Бабек
    27
    февр
    2013

    Бабек

    (Предястия)

     

    Смелете добре охладено свинско месо от бута на по-ситна решетка.

    Смелете на по-едра решетка добре охладено гръдно мазно свинско месо.

    Разбъркайте в бъркачка двата вида месо като добавите калиев нитрит, семена от копър, черен пипер, сол,  червен лют пипер и червен сладък пипер.

    Напълнете каймата в черва и завържете краищата.

  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha