Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Фаршировани яйца в сос Бристол-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-13.03.14 г.

(10.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
4 варени яйца
За фарша:
Жълтъците от яйцата
1 с.л. каперси
2 филета аншоа
1/2 връзка копър
1 ч.л. сос табаско
50 г. майонеза
Перата от 1 стрък пресен лук
За соса:
50 г. майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. доматено пюре
1/2 глава лук
1/2 лимон
на вкус сол и черен пипер
за сервирането: препечени филийки, кисели краставички, стрък зелен лук, листа зелената салата коoп
Начин на приготвяне

Сложете яйцата със стайна температура в тенджера със студена и подсолена вода.
Варете ги 6-7 мин.
След това ги охладете в купа с лед.
Направете соса като смесите в купа майонеза, кисело мляко, кора и сок от лимон, доматено пюре, настърган лук, сол и черен пипер. Разбъркайте соса добре.

Обелете студените яйца и ги разрежете на половини, като потапяте ножа в студена вода.
Извадете жълтъците им и ги намачкайте в купа.
Към тях добавете наситнени филета аншоа, копър, каперси, майонeза, пера зелен лук, сос табаско или нещо друго люто. Овкусете със сол и пипер.
Разбъркайте фарша добре и напълнете с него белтъците от яйцата.

Подредете ги в чиния върху зелена салата, полейте със соса и сервирайте с препечени филийки, кисели краставички, стрък зелен лук.

Подобни рецепти
  • Картофи айоли-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.03.14 г.
    18
    март
    2014

    Картофи айоли-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.03.14 г.

    Време за приготвяне-30 мин.

  • Домашен индийски хляб
    23
    февр
    2015


    ДОМАШЕН ИНДИЙСКИ ХЛЯБ "ПАРАТА"

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:
    ½  корен хрян
    ½  ряпа
    2 чаши пшенично брашно или пълнозърнесто брашно
    1/2 чаша вода хладка /ако е нужно – добавете още/
    1/4 ч.л. чили - червени люти чушки на прах
    1/2 ч.л. гарам масала на прах
    1/4 ч.л. куркума на прах
    1 ч.л. кимион
    1 връзка магданоз наситнен
    сол
    олио или разтопено масло
    за разядката:
    3 печени чушки
    50 г орехи
    1 глава чесън, печен на фурна
    1 глава лук, печен на фурна
    Кимион
    сока от 1 лимон
    Зехтин
    сол

    Начин на приготвяне:

    Обелете и настържете ряпата и хряна, смесете ги с малко сол и ги оставете за 10 мин.

    В купа смесете брашното с подправките.

    Отцедете ряпата и хряна от водата, която са пуснали и я запазете. Добавете ги в купата.

    Използвайте отцедената вода от хряна, вместо обикновена вода и направете тесто.

    Омесете го добре, до получаването на меко тесто – ако е необходимо, се добавя още вода. Месенето става върху намаслена повърхност и докато не залепва по ръцете. Тестото трябва да бъде гладко и меко.

    Направете от тестото топки с еднакъв размер.

    Разточете ги до дебелина на по-дебела кора за баница. Да не е прекалено дебело, но да не е и много тънко. Щедро ръсете с брашно, докато разточвате.

    Изпечете ги в тиган с малко олио или разстопено масло, до получаването на златисто-кафяви петна от двете страни.

    Трябва да изпечете хляба веднага след като се приготви тестото. Ако държите тестото за известно време, то ще пусне вода, става лепкаво и ще бъде трудно да се точи.

    За разядката:
    Изпечете чесъна и лука във фолио.
    Сложете всички съставки, с изключение на зехтина, в блендер.
    Пасирайте, докато сместа стане гладка.
    Полейте със зехтина и разбъркайте.
    Сервирайте разядката към хляба.

  • Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014

    Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 10 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha