Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Фаршировани яйца в сос Бристол-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-13.03.14 г.

(10.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
4 варени яйца
За фарша:
Жълтъците от яйцата
1 с.л. каперси
2 филета аншоа
1/2 връзка копър
1 ч.л. сос табаско
50 г. майонеза
Перата от 1 стрък пресен лук
За соса:
50 г. майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. доматено пюре
1/2 глава лук
1/2 лимон
на вкус сол и черен пипер
за сервирането: препечени филийки, кисели краставички, стрък зелен лук, листа зелената салата коoп
Начин на приготвяне

Сложете яйцата със стайна температура в тенджера със студена и подсолена вода.
Варете ги 6-7 мин.
След това ги охладете в купа с лед.
Направете соса като смесите в купа майонеза, кисело мляко, кора и сок от лимон, доматено пюре, настърган лук, сол и черен пипер. Разбъркайте соса добре.

Обелете студените яйца и ги разрежете на половини, като потапяте ножа в студена вода.
Извадете жълтъците им и ги намачкайте в купа.
Към тях добавете наситнени филета аншоа, копър, каперси, майонeза, пера зелен лук, сос табаско или нещо друго люто. Овкусете със сол и пипер.
Разбъркайте фарша добре и напълнете с него белтъците от яйцата.

Подредете ги в чиния върху зелена салата, полейте със соса и сервирайте с препечени филийки, кисели краставички, стрък зелен лук.

Подобни рецепти
  • Сос тартар с пушен свински език
    27
    февр
    2013

     

    Опушете езика и след това го наситнете.

    Добавете нарязани кисели краставички, наситнен белтък от яйце, майонеза, дижонска  горчица и разбъркайте.

    Намачкайте в центъра на чиния сварен картоф, върху него сложете от соса тартар, половин парче свински език, жълтък , резен кисела краставичка и сервирайте.

  • Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 30 мин.

  • Овесени бисквити
    16
    окт
    2013

    Овесени бисквити

    (Предястия)

    В купа смесете овесените ядки, брашното, маслото гхи, белтъците, захарта, ванилията и шоколадовия чипс. Разбъркайте добре да се смесят всички съставки. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене и изпечете бисквитките на силна фурна до готовност.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha