Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
2 и 1/2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л захар
180 г. масло
7 с.л. свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
5-7 с.л. ледена вода
1 жълтък за намазване
За пълнежа
1 малка кисела зелка
пилешко месо заедно с булъона
1 с.л. мас или масло
1 глава лук
5 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното и останалите продукти за тестото. Увийте го в пластик фолио и го приберете в хладилник за 2 часа.
Сложете зелето да ври заедно с пилешкото, като го оставите да се редуцира на тих огън, докато почти остане без течност.
Загрейте маслото и маста в голям тиган. Сложете лука да се запържи, след това добавете зелето с пилешкото. След като плънката е готова я оставете малко да поизстине.
Отделете белтъците на сварените яйца и ги нарежете. Добавете ги към плънката.
Овкусете със сол и пипер и добавете наситнен копър.
Жълтъците от яйцата намачкайте и сложете в плънката, за да я сгъстят допълнително.
Облепете тавичка с една част от разточеното тесто.
Изсипете върху него плънката.
От другата част на тестото разточете кора и я сложете върху плънката, като намажете по краищата с разбит жълтък, за да се залепят двете теста. Притиснете хубаво краищата отстрани. Намажете отгоре със жълтък и изрежете в средата дупка, за да може да излиза парата.
Печете на 180 C около 40 минути, докато кората отгоре хване загар . Оставете за 15 мин да се охлади преди да нарежете.

Подобни рецепти
  • Овесени бисквити
    16
    окт
    2013

    Овесени бисквити

    (Предястия)

    В купа смесете овесените ядки, брашното, маслото гхи, белтъците, захарта, ванилията и шоколадовия чипс. Разбъркайте добре да се смесят всички съставки. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене и изпечете бисквитките на силна фурна до готовност.

  • Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.
    02
    апр
    2015

    КРЕКЕРИ СЪС СОС ОТ ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ

    Време за приготвяне: 35 мин

    Нужните продукти:
    1 ч.ч чаша брашно от лимец
    ½ ч.ч брашно от елда
    ½ ч.ч брашно от просо
    50 г слънчогледови семки
    2 с.л ленено семе
    1 ч.л. сол
    2-3 щипки захар
    2 с.л олио или зехтин
    1-2 с.л тахан
    100- 150 мл вода
    мащерка или босилек
    За дипа:
    2 тиквички
    1 пакетче крема сирене
    2 скилидки чесън
    1 връзка копър
    Семена от копър
    Зехтин
    Захар
    Сол
    Начин на приготвяне:
    В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
    Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
    Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
    С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
    Печете на 180 градуса около 20 минути.
    Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
    Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
    В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
    Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
    Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

  • Ризото с карамелизирани лукчета
    13
    февр
    2013

    В друг тиган, сух, затоплете ориза, залейте с вино, оставете за кратко на котлона и го изсипете при гъбите. Оставете го да набъбне и започнете да доливате бульон, докато ориза се сготви напълно. Ароматизирайте с мащерка. Накрая добавете студено масло, настърган пармезан, сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте в дълбока чиния. Отгоре сложете от карамелизираните лукчета, поръсете с пармезан и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha