Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
2 и 1/2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л захар
180 г. масло
7 с.л. свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
5-7 с.л. ледена вода
1 жълтък за намазване
За пълнежа
1 малка кисела зелка
пилешко месо заедно с булъона
1 с.л. мас или масло
1 глава лук
5 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното и останалите продукти за тестото. Увийте го в пластик фолио и го приберете в хладилник за 2 часа.
Сложете зелето да ври заедно с пилешкото, като го оставите да се редуцира на тих огън, докато почти остане без течност.
Загрейте маслото и маста в голям тиган. Сложете лука да се запържи, след това добавете зелето с пилешкото. След като плънката е готова я оставете малко да поизстине.
Отделете белтъците на сварените яйца и ги нарежете. Добавете ги към плънката.
Овкусете със сол и пипер и добавете наситнен копър.
Жълтъците от яйцата намачкайте и сложете в плънката, за да я сгъстят допълнително.
Облепете тавичка с една част от разточеното тесто.
Изсипете върху него плънката.
От другата част на тестото разточете кора и я сложете върху плънката, като намажете по краищата с разбит жълтък, за да се залепят двете теста. Притиснете хубаво краищата отстрани. Намажете отгоре със жълтък и изрежете в средата дупка, за да може да излиза парата.
Печете на 180 C около 40 минути, докато кората отгоре хване загар . Оставете за 15 мин да се охлади преди да нарежете.

Подобни рецепти
  • Котопита-Гръцка баница с пиле- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-28.10.2014 г.
    28
    окт
    2014


    КОТОПИТА – ГРЪЦКА БАНИЦА С ПИЛЕ

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 пиле
    Морска сол
    Черен пипер на зърна
    Дафинов лист
    1-2 стръка паз лук
    2 глави червен лук
    1-2 с.л. стафиди
    200 гр. кашкавал
    80 гр. масло
    100 мл. прясно мляко
    2-3 с.л. брашно
    2 яйца
    Щипка индийско орехче
    Кръгли кори за баница, от по-дебелите
    Сол и пипер

    Начина на приготвяне:

    Измийте пилето и го сложете в дълбока тенджера.
    Залейте го със студена вода, така че да го покрива.
    Добавете нарязани листа праз лук, зърна черен пипер, дафинов лист и морска сол. Оставете да заври.
    Сложете капак на тенджерата и варете пилето 40 мин. или докато се свари.

    Когато е готово го извадете от тенджерата и го оставете да изстине.
    Запазете бульона.
    Когато поизстине го обезкостете и накъсайте месото на парчета.

    Нарежете на едро праза и червения лук.

    Сложете ги да се запържат в тиган с малко масло, зехтин, щипка захар и черен пипер.

    Загасете с 2-3 черпака бульон от пилето. Добавете стафидите и накъсаното пилешко месо. Оставете всичко да покъкри.

    През това време направете сос Бешамел:
    на слаб огън в студен тиган сложете ½ пакетче масло, след като се разтопи добавете 2-3 с.л. брашно, оставете да се запържи и разредете с бульона. Добавете топлото мляко, настъргания кашкавал и индийско орехче.

    Добавете към соса лука с месото. Подправете с черен пипер. Разбъркайте хубаво и оставете сместа да поизстине.

    Разтопете масло и с него намажете тавата, в която ще печете баницата.

    Сложете на дъното една кора за баница и я полейте със сместа с пилешкото.

    Редувайте така до изчерпване на плънката и корите.

    С нож направете тук там дупки в най-горната кора, с която сте покрили баницата.

    Залейте с разбитите яйца, смесени с настърган кашкавал и малко прясно мляко.

    Печете на 170C около 30 мин. или докато баницата хване приятен златисто-кафяв загар.

    Преди да я нарежете я оставете да поизстине и след това сервирайте.

  • Домати с катък
    22
    март
    2012

    Домати с катък

    (Предястия)

    Катък с цедено кисело мляко

     

    1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

    2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

  • Лумпия – палачинки с пиле
    03
    апр
    2013

    Риянти Константинова от Индонезия, бивш професионален готвач показа интересни рецепти от индонезийската кухня. Това е една от тях.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha