Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
2 и 1/2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л захар
180 г. масло
7 с.л. свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
5-7 с.л. ледена вода
1 жълтък за намазване
За пълнежа
1 малка кисела зелка
пилешко месо заедно с булъона
1 с.л. мас или масло
1 глава лук
5 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното и останалите продукти за тестото. Увийте го в пластик фолио и го приберете в хладилник за 2 часа.
Сложете зелето да ври заедно с пилешкото, като го оставите да се редуцира на тих огън, докато почти остане без течност.
Загрейте маслото и маста в голям тиган. Сложете лука да се запържи, след това добавете зелето с пилешкото. След като плънката е готова я оставете малко да поизстине.
Отделете белтъците на сварените яйца и ги нарежете. Добавете ги към плънката.
Овкусете със сол и пипер и добавете наситнен копър.
Жълтъците от яйцата намачкайте и сложете в плънката, за да я сгъстят допълнително.
Облепете тавичка с една част от разточеното тесто.
Изсипете върху него плънката.
От другата част на тестото разточете кора и я сложете върху плънката, като намажете по краищата с разбит жълтък, за да се залепят двете теста. Притиснете хубаво краищата отстрани. Намажете отгоре със жълтък и изрежете в средата дупка, за да може да излиза парата.
Печете на 180 C около 40 минути, докато кората отгоре хване загар . Оставете за 15 мин да се охлади преди да нарежете.

Подобни рецепти
  • Козуначени хлебчета с боровинково масло-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-17.04.14 г.
    22
    апр
    2014

    Козуначени хлебчета с боровинково масло-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-17.04.14 г.

    Време за приготвяне:180 мин.

  • Плетен хляб
    14
    дек
    2012

    Плетен хляб

    (Предястия)

     

    В тава пресейте брашно, добавете сол и оформете кладенче.

    Затоплете прясно мляко, вътре сложете щипка захар и разтворете в него маята.

    Добавете млякото с маята в брашното, 120 г разтопено масло, суха чубрица и замесете тестото.

    Оставете го да втаса за около 20 мин., разделете го на 3 масура, защипете единия им край и сплетете плитка.

    Намажете повърхността на плитката с разбит жълтък, поръсете с маково семе, сусам и оставете тестото да почине за около 20 мин.

    Изпечете хляба на 200º за около 25 мин.

  • Желиран джолан с манатарки
    03
    апр
    2013

     

    Сварете телешкия джолан или телешките шайби в тенджера с вряща вода на котлона, като добавите нарязани на едро лук, чесън, целина, морков, праз лук, черен пипер, бахар, дафинов лист и щипка захар.

    Обезмаслете бульона, отделете мазните меса и жилите от кокалa настрани и завийте големия мускул и част от останалите меса във фолио.

    В купа сложете предварително разтворен желатин и прецеден бульон от телешкото.

    Завийте малко от свареното телешко месо, предварително накиснати във вода манатарки, добавете малко кисела краставичка и ги сложете в купата с бульон и желатин.

    Оставете в хладилника да се стегне желатина и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha