Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
2 и 1/2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л захар
180 г. масло
7 с.л. свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
5-7 с.л. ледена вода
1 жълтък за намазване
За пълнежа
1 малка кисела зелка
пилешко месо заедно с булъона
1 с.л. мас или масло
1 глава лук
5 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното и останалите продукти за тестото. Увийте го в пластик фолио и го приберете в хладилник за 2 часа.
Сложете зелето да ври заедно с пилешкото, като го оставите да се редуцира на тих огън, докато почти остане без течност.
Загрейте маслото и маста в голям тиган. Сложете лука да се запържи, след това добавете зелето с пилешкото. След като плънката е готова я оставете малко да поизстине.
Отделете белтъците на сварените яйца и ги нарежете. Добавете ги към плънката.
Овкусете със сол и пипер и добавете наситнен копър.
Жълтъците от яйцата намачкайте и сложете в плънката, за да я сгъстят допълнително.
Облепете тавичка с една част от разточеното тесто.
Изсипете върху него плънката.
От другата част на тестото разточете кора и я сложете върху плънката, като намажете по краищата с разбит жълтък, за да се залепят двете теста. Притиснете хубаво краищата отстрани. Намажете отгоре със жълтък и изрежете в средата дупка, за да може да излиза парата.
Печете на 180 C около 40 минути, докато кората отгоре хване загар . Оставете за 15 мин да се охлади преди да нарежете.

Подобни рецепти
  • Домати с катък
    22
    март
    2012

    Домати с катък

    (Предястия)

    Катък с цедено кисело мляко

     

    1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

    2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

  • Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:

    500 гр. пилешко филе
    1 глава лук
    2 скилидки чесън
    1 люта чушка
    Тако сос, пушен доматен или друг лют сос
    Кимион
    1 консерва черен или червен боб /300 гр./
    Консерва домати на кубчета /400гр./
    1 връзка магданоз
    4 царевични хлебчета тортиас
    70 гр. черни маслини
    150 гр. кашкавал
    Олио

    Начин на приготвяне:

    Нарежете лука на полумесеци. Наситнете чесъна. Нарежете лютата чушка.

    Запържете ги в тиган с малко олио. Добавате сол, лют пипер и малко пушен сос. Разбъркайте и подправете с кимион.

    Когато лука омекне, добавете в тигана отцедения боб.

    Сложете и домати на кубчета, като гледате да ги отцедите от сока им.

    Оставете плънката да поври докато се изпари течността.

    Ако още ви се струва течно, добавете червен пипер и намачкайте боба в тигана.

    Добавете наситнен магданоз и разбъркайте.

    Нагрейте камък или плоча за пица във фурната на 200 C. Ако нямате такъв камък, ползвайте тава.

    Сложете едно хлебче тортиас върху плочата за пица.

    Разнесете върху него плънката с боб.

    Поръсете с маслини.

    Нарежете пилешкото месо на много тънко, то трябва да е студено, почти замръзнало, за да може да се нареже така.

    Най-отгоре поръсете пицата с кашкавал.

    Печете в загрята на 200 C фурна докато месото се изпече, а кашкавалът се разтопи и хване златисто-кафяв загар.

    Нарежете пицата и я сервирайте.

  • Доматена торта
    13
    окт
    2012

    Доматена торта

    (Предястия)

    Чудесна солена торта, рецепта измислена от Ути и представена в предаването на 16. Октомври 2012 г.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha