Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
2 и 1/2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л захар
180 г. масло
7 с.л. свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
5-7 с.л. ледена вода
1 жълтък за намазване
За пълнежа
1 малка кисела зелка
пилешко месо заедно с булъона
1 с.л. мас или масло
1 глава лук
5 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното и останалите продукти за тестото. Увийте го в пластик фолио и го приберете в хладилник за 2 часа.
Сложете зелето да ври заедно с пилешкото, като го оставите да се редуцира на тих огън, докато почти остане без течност.
Загрейте маслото и маста в голям тиган. Сложете лука да се запържи, след това добавете зелето с пилешкото. След като плънката е готова я оставете малко да поизстине.
Отделете белтъците на сварените яйца и ги нарежете. Добавете ги към плънката.
Овкусете със сол и пипер и добавете наситнен копър.
Жълтъците от яйцата намачкайте и сложете в плънката, за да я сгъстят допълнително.
Облепете тавичка с една част от разточеното тесто.
Изсипете върху него плънката.
От другата част на тестото разточете кора и я сложете върху плънката, като намажете по краищата с разбит жълтък, за да се залепят двете теста. Притиснете хубаво краищата отстрани. Намажете отгоре със жълтък и изрежете в средата дупка, за да може да излиза парата.
Печете на 180 C около 40 минути, докато кората отгоре хване загар . Оставете за 15 мин да се охлади преди да нарежете.

Подобни рецепти
  • Предястие от яйца,сирене и домати
    27
    март
    2012

    Чудесна пролетна разядка

      1. Измийте доматите, отрежете им капачетата и ги издълбайте. Получената маса намачкайте заедно със сиренето и яйцата. Подправете със сол и зехтин.

  • Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 10 мин.

  • Хляб с шарена сол
    27
    февр
    2013

    Хляб с шарена сол

    (Предястия)

     

    Стоплете мялкото заедно със захарта и го сложете в купа. Добавете към него разтопеното масло.

    Изсипете ги в купата с брашното. Добавете маята, яйца и сол и омесете тесто за хляб. Оставете го в тава да втаса на топло.

    Поръсете със шарена сол и изпечете на 180 C за около 30 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha