Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
1/2 чаша свинска мас
1 глава печен чесън
счукани орехи
2-3 слайса бекон
подправки розмарин, прясна мащерка
на вкус черен пипер сол
филийки черен хляб
за гарнитура:
перлени лукчета
кисели краставички
Начин на приготвяне

В сух тиган запечете леко орехите.
Върху хартия за печене сложете чесън, нарязан на филийки, поръсете със сол, розмарин, мащерка, лют пипер, зехтин и сол.
Запечете във фурна.
Наситнете бекона.
Запечените орехи сложете в блендер.
Добавете обелени скилидките печен чесън, печения чесън с подправки от фурната, бекона и свинска мас. Смелете до хомогенна смес.
Сложете разядката в купичка и я сервирайте с препечени филийки хляб и кисели краставички.

Подобни рецепти
  • Плетен хляб
    14
    дек
    2012

    Плетен хляб

    (Предястия)

     

    В тава пресейте брашно, добавете сол и оформете кладенче.

    Затоплете прясно мляко, вътре сложете щипка захар и разтворете в него маята.

    Добавете млякото с маята в брашното, 120 г разтопено масло, суха чубрица и замесете тестото.

    Оставете го да втаса за около 20 мин., разделете го на 3 масура, защипете единия им край и сплетете плитка.

    Намажете повърхността на плитката с разбит жълтък, поръсете с маково семе, сусам и оставете тестото да почине за около 20 мин.

    Изпечете хляба на 200º за около 25 мин.

  • Домашен пастет от свински черен дроб
    26
    ноем
    2012

    Домашен пастет, приготвен в предаване с тема "Семейно меню за цена".

  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha