Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
1/2 чаша свинска мас
1 глава печен чесън
счукани орехи
2-3 слайса бекон
подправки розмарин, прясна мащерка
на вкус черен пипер сол
филийки черен хляб
за гарнитура:
перлени лукчета
кисели краставички
Начин на приготвяне

В сух тиган запечете леко орехите.
Върху хартия за печене сложете чесън, нарязан на филийки, поръсете със сол, розмарин, мащерка, лют пипер, зехтин и сол.
Запечете във фурна.
Наситнете бекона.
Запечените орехи сложете в блендер.
Добавете обелени скилидките печен чесън, печения чесън с подправки от фурната, бекона и свинска мас. Смелете до хомогенна смес.
Сложете разядката в купичка и я сервирайте с препечени филийки хляб и кисели краставички.

Подобни рецепти
  • Ориенталска баница
    22
    март
    2012

    Ориенталска баница

  • Туршия от мариновани лукчета
    13
    февр
    2013

     

    На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

    Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

    Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

    Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

  • Котопита-Гръцка баница с пиле- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-28.10.2014 г.
    28
    окт
    2014


    КОТОПИТА – ГРЪЦКА БАНИЦА С ПИЛЕ

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 пиле
    Морска сол
    Черен пипер на зърна
    Дафинов лист
    1-2 стръка паз лук
    2 глави червен лук
    1-2 с.л. стафиди
    200 гр. кашкавал
    80 гр. масло
    100 мл. прясно мляко
    2-3 с.л. брашно
    2 яйца
    Щипка индийско орехче
    Кръгли кори за баница, от по-дебелите
    Сол и пипер

    Начина на приготвяне:

    Измийте пилето и го сложете в дълбока тенджера.
    Залейте го със студена вода, така че да го покрива.
    Добавете нарязани листа праз лук, зърна черен пипер, дафинов лист и морска сол. Оставете да заври.
    Сложете капак на тенджерата и варете пилето 40 мин. или докато се свари.

    Когато е готово го извадете от тенджерата и го оставете да изстине.
    Запазете бульона.
    Когато поизстине го обезкостете и накъсайте месото на парчета.

    Нарежете на едро праза и червения лук.

    Сложете ги да се запържат в тиган с малко масло, зехтин, щипка захар и черен пипер.

    Загасете с 2-3 черпака бульон от пилето. Добавете стафидите и накъсаното пилешко месо. Оставете всичко да покъкри.

    През това време направете сос Бешамел:
    на слаб огън в студен тиган сложете ½ пакетче масло, след като се разтопи добавете 2-3 с.л. брашно, оставете да се запържи и разредете с бульона. Добавете топлото мляко, настъргания кашкавал и индийско орехче.

    Добавете към соса лука с месото. Подправете с черен пипер. Разбъркайте хубаво и оставете сместа да поизстине.

    Разтопете масло и с него намажете тавата, в която ще печете баницата.

    Сложете на дъното една кора за баница и я полейте със сместа с пилешкото.

    Редувайте така до изчерпване на плънката и корите.

    С нож направете тук там дупки в най-горната кора, с която сте покрили баницата.

    Залейте с разбитите яйца, смесени с настърган кашкавал и малко прясно мляко.

    Печете на 170C около 30 мин. или докато баницата хване приятен златисто-кафяв загар.

    Преди да я нарежете я оставете да поизстине и след това сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha