Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 кг. брашно
20 г. мая
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
250мл. прясно мляко
настърганата кора от един лимон
1 ч.л. маково семе
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне

Загрейте млякото и в малка част от него разтворете маята, заедно с щипка захар.
В останалото мляко разтворете захарта.
Пресейте брашното и го сложете в купа.
Направете кладенче в средата и изсипете леко разбитите яйца, млякото със захарта и млякото с маята.
Добавете и маста, която е размекната на стайна температура.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и добавете маково семе.
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса около 2 часа.
След това го премесете отново.
Сложете го в тава.
Намажете го отгоре с разбит жълтък.
Поръсете го с мак.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 40 мин.

Подобни рецепти
  • Предястие от яйца,сирене и домати
    27
    март
    2012

    Чудесна пролетна разядка

      1. Измийте доматите, отрежете им капачетата и ги издълбайте. Получената маса намачкайте заедно със сиренето и яйцата. Подправете със сол и зехтин.

  • Желиран джолан с манатарки
    03
    апр
    2013

     

    Сварете телешкия джолан или телешките шайби в тенджера с вряща вода на котлона, като добавите нарязани на едро лук, чесън, целина, морков, праз лук, черен пипер, бахар, дафинов лист и щипка захар.

    Обезмаслете бульона, отделете мазните меса и жилите от кокалa настрани и завийте големия мускул и част от останалите меса във фолио.

    В купа сложете предварително разтворен желатин и прецеден бульон от телешкото.

    Завийте малко от свареното телешко месо, предварително накиснати във вода манатарки, добавете малко кисела краставичка и ги сложете в купата с бульон и желатин.

    Оставете в хладилника да се стегне желатина и сервирайте.

  • Ризото с карамелизирани лукчета
    13
    февр
    2013

    В друг тиган, сух, затоплете ориза, залейте с вино, оставете за кратко на котлона и го изсипете при гъбите. Оставете го да набъбне и започнете да доливате бульон, докато ориза се сготви напълно. Ароматизирайте с мащерка. Накрая добавете студено масло, настърган пармезан, сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте в дълбока чиния. Отгоре сложете от карамелизираните лукчета, поръсете с пармезан и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha