Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 кг. брашно
20 г. мая
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
250мл. прясно мляко
настърганата кора от един лимон
1 ч.л. маково семе
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне

Загрейте млякото и в малка част от него разтворете маята, заедно с щипка захар.
В останалото мляко разтворете захарта.
Пресейте брашното и го сложете в купа.
Направете кладенче в средата и изсипете леко разбитите яйца, млякото със захарта и млякото с маята.
Добавете и маста, която е размекната на стайна температура.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и добавете маково семе.
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса около 2 часа.
След това го премесете отново.
Сложете го в тава.
Намажете го отгоре с разбит жълтък.
Поръсете го с мак.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 40 мин.

Подобни рецепти
  • Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014

    Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 10 мин.

  • Сусамени гевречета- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014


    Сусамени гевречета-Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 30 мин.

  • Мезета за младо вино--Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014

    МЕЗЕТА ЗА МЛАДО ВИНО

    МУС ОТ АВОКАДО С ПУШЕНА СЬОМГА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    2 бр. авокадо, добре узряло
    50 гр. пушена съомга
    1/2 пакетче крема сирене
    20 гр. майонеза
    1 ч.л. дижонска горчица
    ½ връзка копър
    Чили сос
    1 лимон
    сол

    Начин на приготвяне:
    Издълбайте вътрешността на авокадото я сложете в купа.
    Добавете  крема сирене, майонеза, горчица и пасирайте.
    Настържете вътре лимонова кора и изстискайте лимонов сок.
    Подправете със сол на вкус и добавете наситнен копър. Разбъркайте.
    По желание можете д анаправите муска пикантен с малко лют сос.
    Разпределете готовия мус в малки чашки и отгоре сложете по едно малко парче пушена съомга.
    Украсете с копър и сервирайте.


    КРЕМ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. тиква
    50-60 гр. горгонзола или друго синьо сирене
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    50 гр. орехови ядки или тиквено семе
    Балсамова редкукция
    Сол

    Начин на приготвяне:

    Запечете ореховите ядки на сух тиган.

    Ако вие печете тиквата, я намажете с балсамова редукция и я поръсете с малко захар, за да се карамелизира отгоре.

    В купа намачкайте вече опечената тиква с вилица заедно с натрошеното синьо сирене и дребните орехчета от тигана. По желание пасирайте.

    Добавете киселото мляко, подправете със сол, ако е необходимо и разбъркайте.

    Разпределете крема от тиква в малки чашки като във всяка сложете отгоре по една цяла орехова ядка, полеете леко с балсамова редукция и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha