Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 кг. брашно
20 г. мая
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
250мл. прясно мляко
настърганата кора от един лимон
1 ч.л. маково семе
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне

Загрейте млякото и в малка част от него разтворете маята, заедно с щипка захар.
В останалото мляко разтворете захарта.
Пресейте брашното и го сложете в купа.
Направете кладенче в средата и изсипете леко разбитите яйца, млякото със захарта и млякото с маята.
Добавете и маста, която е размекната на стайна температура.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и добавете маково семе.
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса около 2 часа.
След това го премесете отново.
Сложете го в тава.
Намажете го отгоре с разбит жълтък.
Поръсете го с мак.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 40 мин.

Подобни рецепти
  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Крекери от пълнозърнесто брашно и полента
    16
    окт
    2013

    Сложете в купа брашното, полентата, бакпулвера и солта.

    Постепенно добавете вода и мазнина до замесването на гладко тесто. По желание добавете в тестото различни семена.

    Разточете го на тънка кора, нарежете я и подредете крекерите в тавичка.

    Печете на силна фурна до зачервяване.

  • Сусамени гевречета- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014


    Сусамени гевречета-Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 30 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha