Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14

(07.03.2014)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 кг. брашно
20 г. мая
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
250мл. прясно мляко
настърганата кора от един лимон
1 ч.л. маково семе
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне

Загрейте млякото и в малка част от него разтворете маята, заедно с щипка захар.
В останалото мляко разтворете захарта.
Пресейте брашното и го сложете в купа.
Направете кладенче в средата и изсипете леко разбитите яйца, млякото със захарта и млякото с маята.
Добавете и маста, която е размекната на стайна температура.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и добавете маково семе.
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса около 2 часа.
След това го премесете отново.
Сложете го в тава.
Намажете го отгоре с разбит жълтък.
Поръсете го с мак.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C за около 40 мин.

Подобни рецепти
  • Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:

    500 гр. пилешко филе
    1 глава лук
    2 скилидки чесън
    1 люта чушка
    Тако сос, пушен доматен или друг лют сос
    Кимион
    1 консерва черен или червен боб /300 гр./
    Консерва домати на кубчета /400гр./
    1 връзка магданоз
    4 царевични хлебчета тортиас
    70 гр. черни маслини
    150 гр. кашкавал
    Олио

    Начин на приготвяне:

    Нарежете лука на полумесеци. Наситнете чесъна. Нарежете лютата чушка.

    Запържете ги в тиган с малко олио. Добавате сол, лют пипер и малко пушен сос. Разбъркайте и подправете с кимион.

    Когато лука омекне, добавете в тигана отцедения боб.

    Сложете и домати на кубчета, като гледате да ги отцедите от сока им.

    Оставете плънката да поври докато се изпари течността.

    Ако още ви се струва течно, добавете червен пипер и намачкайте боба в тигана.

    Добавете наситнен магданоз и разбъркайте.

    Нагрейте камък или плоча за пица във фурната на 200 C. Ако нямате такъв камък, ползвайте тава.

    Сложете едно хлебче тортиас върху плочата за пица.

    Разнесете върху него плънката с боб.

    Поръсете с маслини.

    Нарежете пилешкото месо на много тънко, то трябва да е студено, почти замръзнало, за да може да се нареже така.

    Най-отгоре поръсете пицата с кашкавал.

    Печете в загрята на 200 C фурна докато месото се изпече, а кашкавалът се разтопи и хване златисто-кафяв загар.

    Нарежете пицата и я сервирайте.

  • Крекери със сос от печени тиквички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-02.04.2015 г.
    02
    апр
    2015

    КРЕКЕРИ СЪС СОС ОТ ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ

    Време за приготвяне: 35 мин

    Нужните продукти:
    1 ч.ч чаша брашно от лимец
    ½ ч.ч брашно от елда
    ½ ч.ч брашно от просо
    50 г слънчогледови семки
    2 с.л ленено семе
    1 ч.л. сол
    2-3 щипки захар
    2 с.л олио или зехтин
    1-2 с.л тахан
    100- 150 мл вода
    мащерка или босилек
    За дипа:
    2 тиквички
    1 пакетче крема сирене
    2 скилидки чесън
    1 връзка копър
    Семена от копър
    Зехтин
    Захар
    Сол
    Начин на приготвяне:
    В купа смесете всички съставки за тестото и го омесете добре.
    Разточете го на тънка кора, върху хартия за печене.
    Поръсете със слънчогледови семки и ги натиснете отгоре, за да се интегрират в тестото.
    С нож за пица го нарежете на правоъгълни бисквити.
    Печете на 180 градуса около 20 минути.
    Дипа направете, като разрежете тиквичките по дължина на две и им махнете семките.
    Поръсете ги със захар, сол и зехтин и ги изпечете на барбекю или грил.
    В огнеопорно съдче сложете счукан чесъна, семена от копър и зехтин, затворете с капак и го сложете на барбекю да се загрее.
    Наситнете изпечените тиквички и връзка копър и ги смесете заедно със сиренето и ароматния чеснов зехтин от съдчето.
    Сервирайте крекерите с дипа от тиквички.

  • Спаначен дип с артишок
    29
    юни
    2012

    Лято е. Пригответе тази средиземноморска рецепта за обяд или вечеря.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha