Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Овесени бисквити

(16.10.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
200 г био овесени ядки
100 г гхи
100 г тръстикова захар
60 г пълнозърнесто брашно от пшеница
2 белтъка
1 ч. л. канела или бурбонска ванилия
30 г Парченца шоколадов чипс
1 с.л. Семена чия по желание
По желание Сушени червени боровинки
Начин на приготвяне

В купа смесете овесените ядки, брашното, маслото гхи, белтъците, захарта, ванилията и шоколадовия чипс. Разбъркайте добре да се смесят всички съставки. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене и изпечете бисквитките на силна фурна до готовност.

Подобни рецепти
  • Варошлийски чушки
    14
    март
    2012

    Варошлийски чушки

    (Предястия)

  • Печени картофи на фурна, с лимонова рикота и пармезан
    07
    септ
    2012

    Лесна и бърза рецепта за вкусно предястие

  • Суджук
    27
    февр
    2013

    Суджук

    (Предястия)

     

    Нарежете добре охладеното говеждо или телешко месо на кубчета.

    Смелете го с месомелачка и замесете каймата с черен пипер, кимион, захар, сол и калиев нитрит.

    Оставете няколко дни каймата да престои и отново я омесете добре.

    Напълнете я в черва с помоща на пълначка, завържете краищата и оставете суджука да се суши.

    На седмия ден от сушенето можете да разточите суджука да е плосък.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha