Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Крекери от пълнозърнесто брашно и полента

(16.10.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
100 г пълнозърнесто брашно
100 г полента /сух качамак/
1 пакетче био бакпулвер
Щипка хималайска сол
1 с.л. Гхи, олио или масло
1 с.л. Чия или сусамови семена
Начин на приготвяне

 

Сложете в купа брашното, полентата, бакпулвера и солта.

Постепенно добавете вода и мазнина до замесването на гладко тесто. По желание добавете в тестото различни семена.

Разточете го на тънка кора, нарежете я и подредете крекерите в тавичка.

Печете на силна фурна до зачервяване.

Подобни рецепти
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha