Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Украинска солянка

(14.05.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 60
1 Морков
50 г Целина
200-300 г Картофи
200-300 г Колбаси – кренвирши, хамбургски салам
200-300 г Доматено пюре
200 г Пилешко и телешко месо останали от предишно ястие
1 Буркан кисели краставички
500 мл Зеленчуков бульон
250 г Заквасена сметана
5 с.л. Олио
Начин на приготвяне

В тенджера задушете с малко олио целина, моркови и картофи нарязани на кубчета.

Добавете нарязани телешки салам, телешко и пилешко месо, и кренвирши, нарязани на колелца.

Към задушените меса и зеленчуци добавете бульон, сока от буркан кисели краставички и доматено пюре, оставете всичко да поври и сервирайте супата с лъжица заквасена сметана.

Подобни рецепти
  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Забулени яйца със зелен млечен сос на няколко гласа
    19
    юни
    2012

    Вокална формация "Аква Делия" предложи една уникална рецепта специално заз зрителите на "Бързо, лесно, вкусно"

  • Панирани патладжани в свеж доматен сос-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Панирани патладжани в свеж доматен сос-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 кг патладжани
    2 яйца
    Брашно
    Галета
    Сол
    Олио за пърженето

    За соса:
    4-5 пресни домата
    2-3 скилидки чесън
    1/2 глава лук
    1 с.л. маслинова паста
    Морска сол
    Лют пипер
    Захар
    Черен пипер
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    Зехтин
    Пресни билки: босилек, мащерка, магданоз, копър

    Начина на приготвяне:

    Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки или на кръгчета.

    Посолете ги и ги подредете под наклон, да им изтече чернилката.

    Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета с малко сол.

    Изпържете ги в добре загрято олио и от двете страни.

    Готовите панирани патладжани отцедете върху домакинска хартия.

    За да направите соса най-напред настържете доматите в купа.

    Настържете също лука и чесъна.

    Добавете маслинова паста, морска сол, лют пипер, черен пипер, захар, зехтин, кисело мляко и разбъркайте хубаво.

    Добавете в соса наситнени пресни билки по желание.

    Сервирайте панираните патладжани с доматения сос.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha