Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Хумус с тиква и червена леща

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
400 г нахут от консерва
Парче печена тиква
200 г Сварена червена леща
2 с. л. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
½ лимон кора
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
На вкус червен пипер, сол
за сервирането: Арабски питки
20 г Балсамова редукция
40 г Сурови тиквени семки
Начин на приготвяне

 

Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

Затоплете арабските питки на сух тиган.

Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

Подобни рецепти
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha