Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Хумус с тиква и червена леща

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
400 г нахут от консерва
Парче печена тиква
200 г Сварена червена леща
2 с. л. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
½ лимон кора
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
На вкус червен пипер, сол
за сервирането: Арабски питки
20 г Балсамова редукция
40 г Сурови тиквени семки
Начин на приготвяне

 

Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

Затоплете арабските питки на сух тиган.

Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

Подобни рецепти
  • Украинска солянка
    14
    май
    2013

     

    В тенджера задушете с малко олио целина, моркови и картофи нарязани на кубчета.

    Добавете нарязани телешки салам, телешко и пилешко месо, и кренвирши, нарязани на колелца.

    Към задушените меса и зеленчуци добавете бульон, сока от буркан кисели краставички и доматено пюре, оставете всичко да поври и сервирайте супата с лъжица заквасена сметана.

  • Домашни мини пици с доматен сос и наденички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.
    03
    апр
    2014

    Домашни мини пици-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

    Домашни мини пици с доматен сос и наденички

    Време за приготвяне-20 мин.

  • Панирани патладжани в свеж доматен сос-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Панирани патладжани в свеж доматен сос-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 кг патладжани
    2 яйца
    Брашно
    Галета
    Сол
    Олио за пърженето

    За соса:
    4-5 пресни домата
    2-3 скилидки чесън
    1/2 глава лук
    1 с.л. маслинова паста
    Морска сол
    Лют пипер
    Захар
    Черен пипер
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    Зехтин
    Пресни билки: босилек, мащерка, магданоз, копър

    Начина на приготвяне:

    Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки или на кръгчета.

    Посолете ги и ги подредете под наклон, да им изтече чернилката.

    Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета с малко сол.

    Изпържете ги в добре загрято олио и от двете страни.

    Готовите панирани патладжани отцедете върху домакинска хартия.

    За да направите соса най-напред настържете доматите в купа.

    Настържете също лука и чесъна.

    Добавете маслинова паста, морска сол, лют пипер, черен пипер, захар, зехтин, кисело мляко и разбъркайте хубаво.

    Добавете в соса наситнени пресни билки по желание.

    Сервирайте панираните патладжани с доматения сос.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha