Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Хумус с тиква и червена леща

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
400 г нахут от консерва
Парче печена тиква
200 г Сварена червена леща
2 с. л. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
½ лимон кора
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
На вкус червен пипер, сол
за сервирането: Арабски питки
20 г Балсамова редукция
40 г Сурови тиквени семки
Начин на приготвяне

 

Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

Затоплете арабските питки на сух тиган.

Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

Подобни рецепти
  • Домати с катък
    22
    март
    2012

    Домати с катък

    (Предястия)

    Катък с цедено кисело мляко

     

    1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

    2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Антипасти-Мариновани гъби-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Мариновани гъби-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 30 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha