Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Хумус с тиква и червена леща

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 30
400 г нахут от консерва
Парче печена тиква
200 г Сварена червена леща
2 с. л. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
½ лимон кора
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
На вкус червен пипер, сол
за сервирането: Арабски питки
20 г Балсамова редукция
40 г Сурови тиквени семки
Начин на приготвяне

 

Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

Затоплете арабските питки на сух тиган.

Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

Подобни рецепти
  • Домашна  майонеза
    16
    март
    2013

    Домашна майонеза

    (Предястия)

    Изсипете млякото в купа.

    Добавете 1 по един жълтъците, като бъркате с бъркалка.

    След това добавете лимонов сок, сол, олио и настърган лук. Разбъркайте добре.

  • Сандвич с боб и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-11.02.2015 г.
    15
    февр
    2015

    САНДВИЧ С БОБ И БЕКОН

    Време за приготвяне: 30 мин.

    Нужните продукти:
    200 г боб, сварен предварително или от консерва
    2 супени лъжици зехтин или олио
    4 филийки бекон
    1 малка глава лук
    2 скилидки чесън, по желание
    1 ч. л. червен пипер лют
    2 ч. л. кафява захар
    1 супена лъжица доматено пюре
    4 пълнозърнести хлебчета за сандвич
    2 супени лъжици магданоз и червен лук по желание
    За овкусеното масло:
    50 г масло
    1 с.л. пресен джоджен
    Шарена сол
    Чубрица
    Сол


    Начин на приготвяне:
    Загрейте зехтина или олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете бекона и оставете да се запържи за 4-5 минути от двете страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Нна негово място пуснете да се пържи лука, нарязан на полумесеци и намачкан леко със захар.
    Оставете го за около 3 минути, като го разбърквате, или докато омекне и стане златист. Добавете чесън по желание.
    В купичка разбъркайте доматеното пюре с малко вода и го изсипете при лука.
    Отцедете боба и го сложете в тигана. Овкусете със сол и лют червен пипер.
    За да направите ароматното масло загрейте тиган на котлона и в него разтопете маслото. Добавете сух джоджен, сол, шарена сол и чубрица.
    Смесете топлото масло  със студено масло и наситнен пресен джоджен или мента. Приберете го в хладилника да се стегне.
    Разрежете питките по средата, намажете ги с неовкусено масло и ги изпечете на грил тигана или барбекю.
    Още топли ги намажете с овкусеното масло.
    Разпределете след това отгоре фасула, сложете и по едно парче бекон.
    Подредете кръгчета червен лук, поръсете с магданоз и сервирайте.




  • Лют чушков крем
    11
    февр
    2013

    Лют чушков крем

    (Предястия)

    Нарежете чесън, сложете го в тиган и добавете оцет и захар. След това сложете домати, всякакви нарязани чушки и малко вода. Прибавете зехтин и оставете айвара да покъкри поне час. Подправете със сол, черен и червен пипер. Накрая пасирайте. Разбъркайте, напълнете айвара в буркани и го съхранявайте в хладилник.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha