Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Лумпия – палачинки с пиле

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
За палачинките: Олио за пържене
2 яйца
600 мл вода
300 г брашно
За плънката: 1 пиле
200 г моркови
4, 5 Листа от целина
3 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
½ ч. л. черен пипер
½ ч.л. Вегета
На вкус Захар
На вкус Сол
Начин на приготвяне

Обезкостете пилето, махнете кожата и накълцайте месото на ситно.

В купа направете тестото за палачинки, като разбъркате с миксер брашно, яйца и вода.

Намажете тиган със салфетка напоена в олио и изпържете палачинките.

В тиган със зехтин запържете наситнени скилидки чесън, пилешкото месо, морковите, добавете щипка захар, сол, черен пипер, универсална подправка, наситнени листа от целина и пресен лук.

Сложете в единия край на палачинките от плънката, завийте ги на рулца или на сармички и ги изпържете в добре загрято дълбоко олио.

Подобни рецепти
  • Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.
    07
    март
    2014

    Кулебяка с кисело зеле - Бързо,лесно,вкусно-30.01.14 г.

    Руска рецепта

    Време за приготвяне- 60 мин.

  • Желиран джолан с манатарки
    03
    апр
    2013

     

    Сварете телешкия джолан или телешките шайби в тенджера с вряща вода на котлона, като добавите нарязани на едро лук, чесън, целина, морков, праз лук, черен пипер, бахар, дафинов лист и щипка захар.

    Обезмаслете бульона, отделете мазните меса и жилите от кокалa настрани и завийте големия мускул и част от останалите меса във фолио.

    В купа сложете предварително разтворен желатин и прецеден бульон от телешкото.

    Завийте малко от свареното телешко месо, предварително накиснати във вода манатарки, добавете малко кисела краставичка и ги сложете в купата с бульон и желатин.

    Оставете в хладилника да се стегне желатина и сервирайте.

  • Варошлийски чушки
    14
    март
    2012

    Варошлийски чушки

    (Предястия)

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha