Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Лумпия – палачинки с пиле

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
За палачинките: Олио за пържене
2 яйца
600 мл вода
300 г брашно
За плънката: 1 пиле
200 г моркови
4, 5 Листа от целина
3 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
½ ч. л. черен пипер
½ ч.л. Вегета
На вкус Захар
На вкус Сол
Начин на приготвяне

Обезкостете пилето, махнете кожата и накълцайте месото на ситно.

В купа направете тестото за палачинки, като разбъркате с миксер брашно, яйца и вода.

Намажете тиган със салфетка напоена в олио и изпържете палачинките.

В тиган със зехтин запържете наситнени скилидки чесън, пилешкото месо, морковите, добавете щипка захар, сол, черен пипер, универсална подправка, наситнени листа от целина и пресен лук.

Сложете в единия край на палачинките от плънката, завийте ги на рулца или на сармички и ги изпържете в добре загрято дълбоко олио.

Подобни рецепти
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha