Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Лумпия – палачинки с пиле

(03.04.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
За палачинките: Олио за пържене
2 яйца
600 мл вода
300 г брашно
За плънката: 1 пиле
200 г моркови
4, 5 Листа от целина
3 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
½ ч. л. черен пипер
½ ч.л. Вегета
На вкус Захар
На вкус Сол
Начин на приготвяне

Обезкостете пилето, махнете кожата и накълцайте месото на ситно.

В купа направете тестото за палачинки, като разбъркате с миксер брашно, яйца и вода.

Намажете тиган със салфетка напоена в олио и изпържете палачинките.

В тиган със зехтин запържете наситнени скилидки чесън, пилешкото месо, морковите, добавете щипка захар, сол, черен пипер, универсална подправка, наситнени листа от целина и пресен лук.

Сложете в единия край на палачинките от плънката, завийте ги на рулца или на сармички и ги изпържете в добре загрято дълбоко олио.

Подобни рецепти
  • Хумус с тиква и червена леща
    03
    апр
    2013

     

    Смелете в блендер нахут, тахан, червена леща, печена тиква, чесън, горчица и майонеза.

    Добавете сол, зехтин и настъргана кора от лимон.

    Затоплете арабските питки на сух тиган.

    Сервирайте хумуса поръсен с червен пипер и малко зехтин. Отстрани сложите печена тиква с балсамова редукция, поръсена с тиквени семки и добавите нарязана питка.

  • НАЧОС НА ФУРНА С ГУАКАМОЛЕ
    10
    март
    2014

    НАЧОС НА ФУРНА С ГУАКАМОЛЕ

    време за приготвяне- 30 мин.

  • Бабек
    27
    февр
    2013

    Бабек

    (Предястия)

     

    Смелете добре охладено свинско месо от бута на по-ситна решетка.

    Смелете на по-едра решетка добре охладено гръдно мазно свинско месо.

    Разбъркайте в бъркачка двата вида месо като добавите калиев нитрит, семена от копър, черен пипер, сол,  червен лют пипер и червен сладък пипер.

    Напълнете каймата в черва и завържете краищата.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha