Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Катми с яйчена салата

(26.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
10-15 бр Готови катми
400 г царевица от консерва
3 твърдо сварени яйца
1 Узряло явокадо
½ гл китайско зеле
1 гл червен лук
1 Зелена люта чушка
1/2 връзка Магданоз или кориандър,
10 Листа прясна мента
по 2 с. л. майонеза и кисело мляко
1-2 лайма Сока
2-3 с. л. зехтин
На вкус Сол, Черен пипер
Начин на приготвяне

В купа сложете месестата част на авокадото, нарязани на кубчета 3 белтъка, консерва царевица, наситнена люта чушка, ½ връзка наситнен кориандър, нарязано на ситно китайско зеле и червен лук, нарязан на полумесеци.

Пригответе дресинга като намачкате жълтъците заедно с майонезата. Залейте салатата и я разбъркайте.

Сложете от салата в катми и ги завийте.

 

 

Подобни рецепти
  • Карамелизирани патладжани със спанак
    19
    ноем
    2012

    Различно предложение за приготвяне на патладжан. Чудесно предястие.

  • Домашни мини пици с доматен сос и наденички-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.
    03
    апр
    2014

    Домашни мини пици-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

    Домашни мини пици с доматен сос и наденички

    Време за приготвяне-20 мин.

  • Сандвич с боб и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-11.02.2015 г.
    15
    февр
    2015

    САНДВИЧ С БОБ И БЕКОН

    Време за приготвяне: 30 мин.

    Нужните продукти:
    200 г боб, сварен предварително или от консерва
    2 супени лъжици зехтин или олио
    4 филийки бекон
    1 малка глава лук
    2 скилидки чесън, по желание
    1 ч. л. червен пипер лют
    2 ч. л. кафява захар
    1 супена лъжица доматено пюре
    4 пълнозърнести хлебчета за сандвич
    2 супени лъжици магданоз и червен лук по желание
    За овкусеното масло:
    50 г масло
    1 с.л. пресен джоджен
    Шарена сол
    Чубрица
    Сол


    Начин на приготвяне:
    Загрейте зехтина или олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете бекона и оставете да се запържи за 4-5 минути от двете страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Нна негово място пуснете да се пържи лука, нарязан на полумесеци и намачкан леко със захар.
    Оставете го за около 3 минути, като го разбърквате, или докато омекне и стане златист. Добавете чесън по желание.
    В купичка разбъркайте доматеното пюре с малко вода и го изсипете при лука.
    Отцедете боба и го сложете в тигана. Овкусете със сол и лют червен пипер.
    За да направите ароматното масло загрейте тиган на котлона и в него разтопете маслото. Добавете сух джоджен, сол, шарена сол и чубрица.
    Смесете топлото масло  със студено масло и наситнен пресен джоджен или мента. Приберете го в хладилника да се стегне.
    Разрежете питките по средата, намажете ги с неовкусено масло и ги изпечете на грил тигана или барбекю.
    Още топли ги намажете с овкусеното масло.
    Разпределете след това отгоре фасула, сложете и по едно парче бекон.
    Подредете кръгчета червен лук, поръсете с магданоз и сервирайте.




Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha