Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Катми с яйчена салата

(26.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
10-15 бр Готови катми
400 г царевица от консерва
3 твърдо сварени яйца
1 Узряло явокадо
½ гл китайско зеле
1 гл червен лук
1 Зелена люта чушка
1/2 връзка Магданоз или кориандър,
10 Листа прясна мента
по 2 с. л. майонеза и кисело мляко
1-2 лайма Сока
2-3 с. л. зехтин
На вкус Сол, Черен пипер
Начин на приготвяне

В купа сложете месестата част на авокадото, нарязани на кубчета 3 белтъка, консерва царевица, наситнена люта чушка, ½ връзка наситнен кориандър, нарязано на ситно китайско зеле и червен лук, нарязан на полумесеци.

Пригответе дресинга като намачкате жълтъците заедно с майонезата. Залейте салатата и я разбъркайте.

Сложете от салата в катми и ги завийте.

 

 

Подобни рецепти
  • Варошлийски чушки
    14
    март
    2012

    Варошлийски чушки

    (Предястия)

  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Сусамени гевречета- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014


    Сусамени гевречета-Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 30 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha