Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Катми с яйчена салата

(26.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 25
10-15 бр Готови катми
400 г царевица от консерва
3 твърдо сварени яйца
1 Узряло явокадо
½ гл китайско зеле
1 гл червен лук
1 Зелена люта чушка
1/2 връзка Магданоз или кориандър,
10 Листа прясна мента
по 2 с. л. майонеза и кисело мляко
1-2 лайма Сока
2-3 с. л. зехтин
На вкус Сол, Черен пипер
Начин на приготвяне

В купа сложете месестата част на авокадото, нарязани на кубчета 3 белтъка, консерва царевица, наситнена люта чушка, ½ връзка наситнен кориандър, нарязано на ситно китайско зеле и червен лук, нарязан на полумесеци.

Пригответе дресинга като намачкате жълтъците заедно с майонезата. Залейте салатата и я разбъркайте.

Сложете от салата в катми и ги завийте.

 

 

Подобни рецепти
  • Лумпия – палачинки с пиле
    03
    апр
    2013

    Риянти Константинова от Индонезия, бивш професионален готвач показа интересни рецепти от индонезийската кухня. Това е една от тях.

  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

  • Бабек
    27
    февр
    2013

    Бабек

    (Предястия)

     

    Смелете добре охладено свинско месо от бута на по-ситна решетка.

    Смелете на по-едра решетка добре охладено гръдно мазно свинско месо.

    Разбъркайте в бъркачка двата вида месо като добавите калиев нитрит, семена от копър, черен пипер, сол,  червен лют пипер и червен сладък пипер.

    Напълнете каймата в черва и завържете краищата.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha