Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домашна майонеза

(16.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
4 кофички цедено кисело мляко
4 жълтъка
1 к. ч. олио
На вкус Сол и Сок от 1 лимон
1 гл лук
Начин на приготвяне

Изсипете млякото в купа.

Добавете 1 по един жълтъците, като бъркате с бъркалка.

След това добавете лимонов сок, сол, олио и настърган лук. Разбъркайте добре.

 

Подобни рецепти
  • Плетен хляб
    14
    дек
    2012

    Плетен хляб

    (Предястия)

     

    В тава пресейте брашно, добавете сол и оформете кладенче.

    Затоплете прясно мляко, вътре сложете щипка захар и разтворете в него маята.

    Добавете млякото с маята в брашното, 120 г разтопено масло, суха чубрица и замесете тестото.

    Оставете го да втаса за около 20 мин., разделете го на 3 масура, защипете единия им край и сплетете плитка.

    Намажете повърхността на плитката с разбит жълтък, поръсете с маково семе, сусам и оставете тестото да почине за около 20 мин.

    Изпечете хляба на 200º за около 25 мин.

  • Туршия от мариновани лукчета
    13
    февр
    2013

     

    На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

    Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

    Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

    Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

  • Топеница със сухи чушки
    27
    февр
    2013

     

    Подварете леко сухите чушки.

    Сложете ги в блендер. Добавете сини сливи, глава лук, олио, захар, малко от водата на чушките и смелете.

    Овкусете със сол и чубрица. Разбъркайте добре и сервирайте топеницата с топъл хляб.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha