Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домашна майонеза

(16.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
4 кофички цедено кисело мляко
4 жълтъка
1 к. ч. олио
На вкус Сол и Сок от 1 лимон
1 гл лук
Начин на приготвяне

Изсипете млякото в купа.

Добавете 1 по един жълтъците, като бъркате с бъркалка.

След това добавете лимонов сок, сол, олио и настърган лук. Разбъркайте добре.

 

Подобни рецепти
  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

  • Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Мариновани маслини -Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 30 мин.

  • Суджук
    27
    февр
    2013

    Суджук

    (Предястия)

     

    Нарежете добре охладеното говеждо или телешко месо на кубчета.

    Смелете го с месомелачка и замесете каймата с черен пипер, кимион, захар, сол и калиев нитрит.

    Оставете няколко дни каймата да престои и отново я омесете добре.

    Напълнете я в черва с помоща на пълначка, завържете краищата и оставете суджука да се суши.

    На седмия ден от сушенето можете да разточите суджука да е плосък.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha