Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домашна майонеза

(16.03.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 10
4 кофички цедено кисело мляко
4 жълтъка
1 к. ч. олио
На вкус Сол и Сок от 1 лимон
1 гл лук
Начин на приготвяне

Изсипете млякото в купа.

Добавете 1 по един жълтъците, като бъркате с бъркалка.

След това добавете лимонов сок, сол, олио и настърган лук. Разбъркайте добре.

 

Подобни рецепти
  • Овесени бисквити
    16
    окт
    2013

    Овесени бисквити

    (Предястия)

    В купа смесете овесените ядки, брашното, маслото гхи, белтъците, захарта, ванилията и шоколадовия чипс. Разбъркайте добре да се смесят всички съставки. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене и изпечете бисквитките на силна фурна до готовност.

  • Ризото с карамелизирани лукчета
    13
    февр
    2013

    В друг тиган, сух, затоплете ориза, залейте с вино, оставете за кратко на котлона и го изсипете при гъбите. Оставете го да набъбне и започнете да доливате бульон, докато ориза се сготви напълно. Ароматизирайте с мащерка. Накрая добавете студено масло, настърган пармезан, сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте в дълбока чиния. Отгоре сложете от карамелизираните лукчета, поръсете с пармезан и сервирайте.

  • Мезета за младо вино--Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014

    МЕЗЕТА ЗА МЛАДО ВИНО

    МУС ОТ АВОКАДО С ПУШЕНА СЬОМГА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    2 бр. авокадо, добре узряло
    50 гр. пушена съомга
    1/2 пакетче крема сирене
    20 гр. майонеза
    1 ч.л. дижонска горчица
    ½ връзка копър
    Чили сос
    1 лимон
    сол

    Начин на приготвяне:
    Издълбайте вътрешността на авокадото я сложете в купа.
    Добавете  крема сирене, майонеза, горчица и пасирайте.
    Настържете вътре лимонова кора и изстискайте лимонов сок.
    Подправете със сол на вкус и добавете наситнен копър. Разбъркайте.
    По желание можете д анаправите муска пикантен с малко лют сос.
    Разпределете готовия мус в малки чашки и отгоре сложете по едно малко парче пушена съомга.
    Украсете с копър и сервирайте.


    КРЕМ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. тиква
    50-60 гр. горгонзола или друго синьо сирене
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    50 гр. орехови ядки или тиквено семе
    Балсамова редкукция
    Сол

    Начин на приготвяне:

    Запечете ореховите ядки на сух тиган.

    Ако вие печете тиквата, я намажете с балсамова редукция и я поръсете с малко захар, за да се карамелизира отгоре.

    В купа намачкайте вече опечената тиква с вилица заедно с натрошеното синьо сирене и дребните орехчета от тигана. По желание пасирайте.

    Добавете киселото мляко, подправете със сол, ако е необходимо и разбъркайте.

    Разпределете крема от тиква в малки чашки като във всяка сложете отгоре по една цяла орехова ядка, полеете леко с балсамова редукция и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha