Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Суджук

(27.02.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 90
10 кг едносортно говеждо месо с до 20% мазнини
220 г сол
10 г калиев нитрит (силитра) за хранителни цели
15 г захар
25 г черен пипер
20 г кимион
30 м Говежди черва
Начин на приготвяне

Нарежете добре охладеното говеждо или телешко месо на кубчета.

Смелете го с месомелачка и замесете каймата с черен пипер, кимион, захар, сол и калиев нитрит.

Оставете няколко дни каймата да престои и отново я омесете добре.

Напълнете я в черва с помоща на пълначка, завържете краищата и оставете суджука да се суши.

На седмия ден от сушенето можете да разточите суджука да е плосък.

Подобни рецепти
  • Бърз хляб с разядка от варени яйца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.05.2015 г.
    18
    май
    2015

    БЪРЗ ХЛЯБ С РАЗЯДКА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

    Време за приготвяне: 30 мин

    Нужните продукти за хляба:
    500 г брашно
    2 ч.л. бакпулвер
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    3 с.л. олио
    150 мл хладка вода
    Масло или зехтин за намазване на хлебчетата
    Пресен чесън, наситнен, за поръсване на хлебчетата

    Нужните продукти за разядката:
    1 връзка пресен чесън
    1 връзка пресен лук
    5 варени яйца
    пресен или сух джоджен
    ½ кофичка кисело мляко
    масло или зехтин
    сол и черен пипер

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта и захарта. Хубаво ги разбъркайте. След това прибавете постепенно олиото и водата.
    Омесете незалепващо, но меко тесто. Оставете го да си почине 20 минути.
    През това време пригответе разядката.
    Наситнете лука, чесъна и джоджена и ги задушете в тигна с масло или зехтин.
    Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да поизстине и смесете с наситнените яйца и киселото мляко. Разбъркайте. По желание сложете и наситнена прясна левурда.
    Откъснете малко топче от тестото и го разточете в кръг, така че да се получи тънък пласт. Изпечете го на грил тиган по 1-2 минути от всяка страна, като го мажете със зехтин или масло.
    По желание можете да изражете хлебчетата с ринг или чаша с кръгла форма.
    След като се изпекат ги намажете с масло.
    Поръсете ги с малко наситнен чесън.
    Сервирайте разядката с плоските хлебчета.

  • Доматена торта
    13
    окт
    2012

    Доматена торта

    (Предястия)

    Чудесна солена торта, рецепта измислена от Ути и представена в предаването на 16. Октомври 2012 г.

  • Шакшука
    14
    май
    2013

    Шакшука

    (Предястия)

     

    В тиган с олио запържете наситнен чесън.

    Добавете домати, щипка захар и червен пипер.

    Нарежете червени чушки и лук на по-едро и ги запържете. След това добавете към тях чесъна с доматите.

    Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците заедно с кисело мляко.

    Изсипете ги в тигана със зеленчуците. Добавете натрошено сирене, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте миш маша и внимателно сложете  в него целите жълтъци. Поръсете с наситнен магданоз.

    Покрийте тигана с чиния и оставете да станат готови зеленчуците и  жълтъците.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha