Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Туршия от мариновани лукчета

(13.02.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
1 кг арпаджик
За маринатата: Сух тарос, Дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
2 зърна карамфил
1 Пръчка канела
1 Люта чушка
50 г захар
200 мл 6% оцет
Начин на приготвяне

На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

 

 

 

 

Подобни рецепти
  • Туршия с бамя
    02
    окт
    2012

    Туршия с бамя

    (Предястия)

    Приготвяли ли сте домашна туршия? А опитвали ли сте бамя-туршия? Ето предложението на Ути, за вкусна зимна салата...
    Трябват ви само няколко задължителни продукта - вода, захар, сол, семена от синап, семена от копър, сух кориандър, едър лют червен пипер и разбира се БАМЯ...

  • Чатни с ананас
    11
    ян
    2013

    Чатни с ананас

    (Предястия)

    Ирина Тенчева (Сарачинова) гостува на Ути и даде рецепта за чатни, което приготвя за приятели и обича да подарява на приятели.

  • Ризото с карамелизирани лукчета
    13
    февр
    2013

    В друг тиган, сух, затоплете ориза, залейте с вино, оставете за кратко на котлона и го изсипете при гъбите. Оставете го да набъбне и започнете да доливате бульон, докато ориза се сготви напълно. Ароматизирайте с мащерка. Накрая добавете студено масло, настърган пармезан, сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте в дълбока чиния. Отгоре сложете от карамелизираните лукчета, поръсете с пармезан и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha