Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Туршия от мариновани лукчета

(13.02.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
1 кг арпаджик
За маринатата: Сух тарос, Дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
2 зърна карамфил
1 Пръчка канела
1 Люта чушка
50 г захар
200 мл 6% оцет
Начин на приготвяне

На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

 

 

 

 

Подобни рецепти
  • Шмеркезе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-23.03.2015 г.
    23
    март
    2015

    ШМЕРКЕЗЕ

    Време за приготвяне: 20 мин

    Нужните продукти:
    200 г краве сирене или овче
    ½ кофичка кисело мляко
    2 с.л. заквасена сметана
    20 г масло
    2 сушени чушки
    4 печени белени червени чушки
    50 г сушени домати в зехтин
    червен пушен пипер
    черен пипер
    ким на зърна
    зехтин
    Хляб за сервирането

    Начин на приготвяне:
    Натрошете сиренето  на по-дребно, залейте го с вряла вода и го оставете да покисне 10 или повече минути. Това е най-добрият начин за обезсоляване.
    Отцедете го от водата.

    Сушените чушки изпечете във фурната и след това ги начупете на ситно или смелете в мелничка за подправки на едро. Изспитете ги в купа.
    Добавете червен пушен пипер, ким на зърна и малко черен пипер.
    Нарежете на ситно печените чушки и сушените домати и ги сложете в купата.

    Смесете киселото мляко, сметаната, маслото и отцеденото сирене и пасирайте.
    Изсипете бялата смес в купата с чушките, добавете от маринатата от сушените домати или зехтин и разбъркайте.

    Оставете го да се охлади за 1 час в хладилника.

    Сервирайте шмеркезето с препечени филийки.

  • Карамелизирани патладжани със спанак
    19
    ноем
    2012

    Различно предложение за приготвяне на патладжан. Чудесно предястие.

  • Домашен пастет от свински черен дроб
    26
    ноем
    2012

    Домашен пастет, приготвен в предаване с тема "Семейно меню за цена".

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha