Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Солени палачинки с мус от синьо сирене, аспержи и хамон

(13.02.2013)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 50
10 Палачинки
500 г Аспержи
200 г Прошуто или хамон
За муса: Сметана
150 г Синьо сирене
60 г Масло
Връзка Босилек
Начин на приготвяне

Обелете аспержите, отрежете твърдата част отдолу и ги бланширайте в подсолена вода.

В тиган сложете синьо сирене, сметана, масло и босилек. Бъркайте докато се разтопи.

Намажете палачинките със соса от синьо сирене. Сложете по 2-3 аспержи и навийте. Сервирайте ги гарнирани с намон или прошуто.

Подобни рецепти
  • Домашни мини пици с кашкавал и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.
    03
    апр
    2014

    Домашни мини пици-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 03.04.14 г.

    Мини пици с кашкавал и бекон:

    Време за приготвяне-60 мин.

  • Суджук
    27
    февр
    2013

    Суджук

    (Предястия)

     

    Нарежете добре охладеното говеждо или телешко месо на кубчета.

    Смелете го с месомелачка и замесете каймата с черен пипер, кимион, захар, сол и калиев нитрит.

    Оставете няколко дни каймата да престои и отново я омесете добре.

    Напълнете я в черва с помоща на пълначка, завържете краищата и оставете суджука да се суши.

    На седмия ден от сушенето можете да разточите суджука да е плосък.

  • Шмеркезе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-23.03.2015 г.
    23
    март
    2015

    ШМЕРКЕЗЕ

    Време за приготвяне: 20 мин

    Нужните продукти:
    200 г краве сирене или овче
    ½ кофичка кисело мляко
    2 с.л. заквасена сметана
    20 г масло
    2 сушени чушки
    4 печени белени червени чушки
    50 г сушени домати в зехтин
    червен пушен пипер
    черен пипер
    ким на зърна
    зехтин
    Хляб за сервирането

    Начин на приготвяне:
    Натрошете сиренето  на по-дребно, залейте го с вряла вода и го оставете да покисне 10 или повече минути. Това е най-добрият начин за обезсоляване.
    Отцедете го от водата.

    Сушените чушки изпечете във фурната и след това ги начупете на ситно или смелете в мелничка за подправки на едро. Изспитете ги в купа.
    Добавете червен пушен пипер, ким на зърна и малко черен пипер.
    Нарежете на ситно печените чушки и сушените домати и ги сложете в купата.

    Смесете киселото мляко, сметаната, маслото и отцеденото сирене и пасирайте.
    Изсипете бялата смес в купата с чушките, добавете от маринатата от сушените домати или зехтин и разбъркайте.

    Оставете го да се охлади за 1 час в хладилника.

    Сервирайте шмеркезето с препечени филийки.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha