Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Питка със сусам Креми

(10.02.2013)
Добавена от: Кремена
Ути
Състав
(Ястия без месо)
  • 60
1 кг брашно
400 мл вода
1 бр. мая
4 бр. яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче сусам
37 бр. цели орехови ядки за окраса на питката
Начин на приготвяне

Разбъркваме 3 цели яйца и един белтък със солта. Прибавяме разтворената мая в малко топла вода и захарта. Разбъркваме и прибавяме пресятото три пъти брашно. Омесваме тестото и го бием 100 пъти. След това разделяме на 3 топки и всяка една разточваме на правоъгълник с размери 30 см на 60 см. Намазваме със свинска мас и започваме да навиваме листа като го притискаме с длан. Получаваме правоъгълник с размери 9 см на 60 см. След това режем на 6 квадрата, а после всеки квадрат на триъгълник. Така оформяме и другите два листа. Намазваме тавата със свинска мас и редим питката, като поставяме правият ъгъл към външната страна, а наклона към вътрешната страна на тавата. Оставаме на топло за около 20 мин. да втаса. Намазваме питката с отделеният жълтък и поръсваме със сусам. Нареждаме целите орехови ядки върху всяко триъгълниче. Печем на 180 градуса за около 40 минути. След това я напръскваме със студена вода и я завиваме да си поистине на стайна температура. Вижте крайния резултат, а като го опитате ще ви стане вкусно. Приятен апетит.

Подобни рецепти
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha