Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Дип с патладжан и лук

(05.11.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
1 патладжан
1 глава лук
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
на вкус сол
Начин на приготвяне

1. Изпечете патладжан и лук на барбекю.
2. В блендер сложете вътрешната част на печения патладжан, печения лук, малко кисело мляко, зехтин, сол, 2-3 скилидки чесън и смелете.
3. Сервирайте дипа към странджанските питки или друг прясно изпечен хляб.

Подобни рецепти
  • Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14
    07
    март
    2014

    Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне-60 мин.

  • Украинска солянка
    14
    май
    2013

     

    В тенджера задушете с малко олио целина, моркови и картофи нарязани на кубчета.

    Добавете нарязани телешки салам, телешко и пилешко месо, и кренвирши, нарязани на колелца.

    Към задушените меса и зеленчуци добавете бульон, сока от буркан кисели краставички и доматено пюре, оставете всичко да поври и сервирайте супата с лъжица заквасена сметана.

  • Млечна баница
    05
    ноем
    2012

    Млечна баница

    (Предястия)

    По случай Деня на народните будители, Народната певица Калинка Згурова – Гласът на Странджа, гостува в предаването. Ути и направи тази Млечна баница.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha