Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Туршия с бамя

(02.10.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 180
500 г бамя
12 скилидки чесън
3 ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. вода
6 червени люти чушки
½ ч. л. сух едър лют червен пипер
1 и ½ ч. л. семена от копър
1 с. л. семена от синап
1 с. л. сух кориандър
1 и ½ с. л. сол
1 с. л. захар
2-3 стръка копър
Начин на приготвяне

Измийте бамята с гореща вода, почистете дръжките и напълнете бурканите с нея.

Добавете по 1-2 скилидки чесън и по една люта червена чушка между бамята.

Сложете оцет на котлона да заври, добавете гореща вода, захар, сол, семена от синап, семена от копър, сух кориандър, едър лют червен пипер и оставете да поврат около 2 мин.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете с капачки и варете 5-6 мин. за капачка, като не забравяте след това от време на време да разклащате бурканите, за да попие добре маринатата в бамята.

Подобни рецепти
  • Печени картофи на фурна, с лимонова рикота и пармезан
    07
    септ
    2012

    Лесна и бърза рецепта за вкусно предястие

  • Суджук
    27
    февр
    2013

    Суджук

    (Предястия)

     

    Нарежете добре охладеното говеждо или телешко месо на кубчета.

    Смелете го с месомелачка и замесете каймата с черен пипер, кимион, захар, сол и калиев нитрит.

    Оставете няколко дни каймата да престои и отново я омесете добре.

    Напълнете я в черва с помоща на пълначка, завържете краищата и оставете суджука да се суши.

    На седмия ден от сушенето можете да разточите суджука да е плосък.

  • Забулени яйца със зелен млечен сос на няколко гласа
    19
    юни
    2012

    Вокална формация "Аква Делия" предложи една уникална рецепта специално заз зрителите на "Бързо, лесно, вкусно"

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha