Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Туршия с бамя

(02.10.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 180
500 г бамя
12 скилидки чесън
3 ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. вода
6 червени люти чушки
½ ч. л. сух едър лют червен пипер
1 и ½ ч. л. семена от копър
1 с. л. семена от синап
1 с. л. сух кориандър
1 и ½ с. л. сол
1 с. л. захар
2-3 стръка копър
Начин на приготвяне

Измийте бамята с гореща вода, почистете дръжките и напълнете бурканите с нея.

Добавете по 1-2 скилидки чесън и по една люта червена чушка между бамята.

Сложете оцет на котлона да заври, добавете гореща вода, захар, сол, семена от синап, семена от копър, сух кориандър, едър лют червен пипер и оставете да поврат около 2 мин.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете с капачки и варете 5-6 мин. за капачка, като не забравяте след това от време на време да разклащате бурканите, за да попие добре маринатата в бамята.

Подобни рецепти
  • Катми с яйчена салата
    26
    март
    2013

    Катми, приготвени с яйчена салата. Освен като предястие, можете да ги предложите и за лека вечеря.

    Пригответе дресинга като намачкате жълтъците заедно с майонезата. Залейте салатата и я разбъркайте.

    Сложете от салата в катми и ги завийте.

  • Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.
    14
    май
    2014

    Антипасти-Маринован чесън-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-12.05.14 г.

    Време за приготвяне: 10 мин.

  • Бабек
    27
    февр
    2013

    Бабек

    (Предястия)

     

    Смелете добре охладено свинско месо от бута на по-ситна решетка.

    Смелете на по-едра решетка добре охладено гръдно мазно свинско месо.

    Разбъркайте в бъркачка двата вида месо като добавите калиев нитрит, семена от копър, черен пипер, сол,  червен лют пипер и червен сладък пипер.

    Напълнете каймата в черва и завържете краищата.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha