Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Туршия с бамя

(02.10.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 180
500 г бамя
12 скилидки чесън
3 ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. вода
6 червени люти чушки
½ ч. л. сух едър лют червен пипер
1 и ½ ч. л. семена от копър
1 с. л. семена от синап
1 с. л. сух кориандър
1 и ½ с. л. сол
1 с. л. захар
2-3 стръка копър
Начин на приготвяне

Измийте бамята с гореща вода, почистете дръжките и напълнете бурканите с нея.

Добавете по 1-2 скилидки чесън и по една люта червена чушка между бамята.

Сложете оцет на котлона да заври, добавете гореща вода, захар, сол, семена от синап, семена от копър, сух кориандър, едър лют червен пипер и оставете да поврат около 2 мин.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете с капачки и варете 5-6 мин. за капачка, като не забравяте след това от време на време да разклащате бурканите, за да попие добре маринатата в бамята.

Подобни рецепти
  • Домати с катък
    22
    март
    2012

    Домати с катък

    (Предястия)

    Катък с цедено кисело мляко

     

    1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

    2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

  • Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014

    Разядка с мас- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 10 мин.

  • Дип с патладжан и лук
    05
    ноем
    2012

    Сервирайте дипа към странджанските питки или друг прясно изпечен хляб.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha