Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домати с катък

(22.03.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
200 г цедено мляко
1 печена чушка
1 скилидка чесън
100 г сирене
2 домата
1 ч.л. риган
маслини за украса
Начин на приготвяне

 

1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

3. С лъжица за сладолед гребвате от катъка и оформяте топки, които поставяте върху доматите. Украсявате с маслините и сервирате.

Може и друг вариант за поднасяне – доматите нареждате в кръг, около ръба на чинията отвън навътре и в средата поставяте катъка, като правите една голяма топка.

 

Подобни рецепти
  • Ориенталска баница
    22
    март
    2012

    Ориенталска баница

  • Мезета за младо вино--Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014

    МЕЗЕТА ЗА МЛАДО ВИНО

    МУС ОТ АВОКАДО С ПУШЕНА СЬОМГА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    2 бр. авокадо, добре узряло
    50 гр. пушена съомга
    1/2 пакетче крема сирене
    20 гр. майонеза
    1 ч.л. дижонска горчица
    ½ връзка копър
    Чили сос
    1 лимон
    сол

    Начин на приготвяне:
    Издълбайте вътрешността на авокадото я сложете в купа.
    Добавете  крема сирене, майонеза, горчица и пасирайте.
    Настържете вътре лимонова кора и изстискайте лимонов сок.
    Подправете със сол на вкус и добавете наситнен копър. Разбъркайте.
    По желание можете д анаправите муска пикантен с малко лют сос.
    Разпределете готовия мус в малки чашки и отгоре сложете по едно малко парче пушена съомга.
    Украсете с копър и сервирайте.


    КРЕМ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА И ГОРГОНЗОЛА
    Време за приготвяне: 10 мин.

    Нужните продукти:
    300 гр. тиква
    50-60 гр. горгонзола или друго синьо сирене
    2 с.л. гъсто кисело мляко
    50 гр. орехови ядки или тиквено семе
    Балсамова редкукция
    Сол

    Начин на приготвяне:

    Запечете ореховите ядки на сух тиган.

    Ако вие печете тиквата, я намажете с балсамова редукция и я поръсете с малко захар, за да се карамелизира отгоре.

    В купа намачкайте вече опечената тиква с вилица заедно с натрошеното синьо сирене и дребните орехчета от тигана. По желание пасирайте.

    Добавете киселото мляко, подправете със сол, ако е необходимо и разбъркайте.

    Разпределете крема от тиква в малки чашки като във всяка сложете отгоре по една цяла орехова ядка, полеете леко с балсамова редукция и сервирайте.

  • Лумпия – палачинки с пиле
    03
    апр
    2013

    Риянти Константинова от Индонезия, бивш професионален готвач показа интересни рецепти от индонезийската кухня. Това е една от тях.

Коментари
  • Твоето Име...
    (19.06.2013)
    Катъка не е цедено кисело мляко със сирене -това е псевдо катък.
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha