Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Домати с катък

(22.03.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
200 г цедено мляко
1 печена чушка
1 скилидка чесън
100 г сирене
2 домата
1 ч.л. риган
маслини за украса
Начин на приготвяне

 

1. Приготвяте катъка, като смесвате цеденото мляко, нарязаната на кубчета печена чушка, счукания чесън и натрошеното сирене.

2. Доматите нарязвяте на колелца и подреждате в голяма плитка чиния. Поръсвате с риган.

3. С лъжица за сладолед гребвате от катъка и оформяте топки, които поставяте върху доматите. Украсявате с маслините и сервирате.

Може и друг вариант за поднасяне – доматите нареждате в кръг, около ръба на чинията отвън навътре и в средата поставяте катъка, като правите една голяма топка.

 

Подобни рецепти
  • Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.
    23
    септ
    2014

    Тортиас пица с пилешко филе-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.09.2014 г.

    Време за приготвяне: 20 мин.

    Нужните продукти:

    500 гр. пилешко филе
    1 глава лук
    2 скилидки чесън
    1 люта чушка
    Тако сос, пушен доматен или друг лют сос
    Кимион
    1 консерва черен или червен боб /300 гр./
    Консерва домати на кубчета /400гр./
    1 връзка магданоз
    4 царевични хлебчета тортиас
    70 гр. черни маслини
    150 гр. кашкавал
    Олио

    Начин на приготвяне:

    Нарежете лука на полумесеци. Наситнете чесъна. Нарежете лютата чушка.

    Запържете ги в тиган с малко олио. Добавате сол, лют пипер и малко пушен сос. Разбъркайте и подправете с кимион.

    Когато лука омекне, добавете в тигана отцедения боб.

    Сложете и домати на кубчета, като гледате да ги отцедите от сока им.

    Оставете плънката да поври докато се изпари течността.

    Ако още ви се струва течно, добавете червен пипер и намачкайте боба в тигана.

    Добавете наситнен магданоз и разбъркайте.

    Нагрейте камък или плоча за пица във фурната на 200 C. Ако нямате такъв камък, ползвайте тава.

    Сложете едно хлебче тортиас върху плочата за пица.

    Разнесете върху него плънката с боб.

    Поръсете с маслини.

    Нарежете пилешкото месо на много тънко, то трябва да е студено, почти замръзнало, за да може да се нареже така.

    Най-отгоре поръсете пицата с кашкавал.

    Печете в загрята на 200 C фурна докато месото се изпече, а кашкавалът се разтопи и хване златисто-кафяв загар.

    Нарежете пицата и я сервирайте.

  • Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14
    07
    март
    2014

    Милин брот- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне-60 мин.

  • Сандвич с боб и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-11.02.2015 г.
    15
    февр
    2015

    САНДВИЧ С БОБ И БЕКОН

    Време за приготвяне: 30 мин.

    Нужните продукти:
    200 г боб, сварен предварително или от консерва
    2 супени лъжици зехтин или олио
    4 филийки бекон
    1 малка глава лук
    2 скилидки чесън, по желание
    1 ч. л. червен пипер лют
    2 ч. л. кафява захар
    1 супена лъжица доматено пюре
    4 пълнозърнести хлебчета за сандвич
    2 супени лъжици магданоз и червен лук по желание
    За овкусеното масло:
    50 г масло
    1 с.л. пресен джоджен
    Шарена сол
    Чубрица
    Сол


    Начин на приготвяне:
    Загрейте зехтина или олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете бекона и оставете да се запържи за 4-5 минути от двете страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Нна негово място пуснете да се пържи лука, нарязан на полумесеци и намачкан леко със захар.
    Оставете го за около 3 минути, като го разбърквате, или докато омекне и стане златист. Добавете чесън по желание.
    В купичка разбъркайте доматеното пюре с малко вода и го изсипете при лука.
    Отцедете боба и го сложете в тигана. Овкусете със сол и лют червен пипер.
    За да направите ароматното масло загрейте тиган на котлона и в него разтопете маслото. Добавете сух джоджен, сол, шарена сол и чубрица.
    Смесете топлото масло  със студено масло и наситнен пресен джоджен или мента. Приберете го в хладилника да се стегне.
    Разрежете питките по средата, намажете ги с неовкусено масло и ги изпечете на грил тигана или барбекю.
    Още топли ги намажете с овкусеното масло.
    Разпределете след това отгоре фасула, сложете и по едно парче бекон.
    Подредете кръгчета червен лук, поръсете с магданоз и сервирайте.




Коментари
  • Твоето Име...
    (19.06.2013)
    Катъка не е цедено кисело мляко със сирене -това е псевдо катък.
Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha