Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Варошлийски чушки

(14.03.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
1 тава пълнени чушки с ориз и кайма
100 г олио
50 г оцет
50 г вода
1 с.л. червен пипер
1/3 ч.л. сол
Начин на приготвяне

 

1.Загрейте олиото в тиган на котлона. Добавете червения пипер, солта, оцета и водата. Селд като тази смес кипне я отстранете от огъня.

2. Залейте чушките с нея и ги запечете във фурната за 5-7 минути. Сервирайте студени.

 

Подобни рецепти
  • Туршия от мариновани лукчета
    13
    февр
    2013

     

    На котлона в тенджера сложете оцета със захарта да поври, добавете сух тарос, зърна черен пипер, дафинов лист, няколко зърна карамфил, пръчка канела, цепната люта чушка и гореща вода.

    Пуснете необелени лукчета във вряща вода на котлона да се бланшират. Охладете в купа с ледена вода и ги обелете.

    Сложете ги в маринатата на котлона за около минута и половина.

    Напълнете бурканчета с лукчетата и маринатата, стерилизирайте ги за 7-8 мин. или ги съхранявайте в хладилник.

  • Сусамени гевречета- Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.
    07
    март
    2014


    Сусамени гевречета-Бързо,лесно,вкусно-06.02.14г.

    Време за приготвяне- 30 мин.

  • Крекери от пълнозърнесто брашно и полента
    16
    окт
    2013

    Сложете в купа брашното, полентата, бакпулвера и солта.

    Постепенно добавете вода и мазнина до замесването на гладко тесто. По желание добавете в тестото различни семена.

    Разточете го на тънка кора, нарежете я и подредете крекерите в тавичка.

    Печете на силна фурна до зачервяване.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha