Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Варошлийски чушки

(14.03.2012)
Ути
Състав
(Предястия)
  • 20
1 тава пълнени чушки с ориз и кайма
100 г олио
50 г оцет
50 г вода
1 с.л. червен пипер
1/3 ч.л. сол
Начин на приготвяне

 

1.Загрейте олиото в тиган на котлона. Добавете червения пипер, солта, оцета и водата. Селд като тази смес кипне я отстранете от огъня.

2. Залейте чушките с нея и ги запечете във фурната за 5-7 минути. Сервирайте студени.

 

Подобни рецепти
  • Сандвич с боб и бекон-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-11.02.2015 г.
    15
    февр
    2015

    САНДВИЧ С БОБ И БЕКОН

    Време за приготвяне: 30 мин.

    Нужните продукти:
    200 г боб, сварен предварително или от консерва
    2 супени лъжици зехтин или олио
    4 филийки бекон
    1 малка глава лук
    2 скилидки чесън, по желание
    1 ч. л. червен пипер лют
    2 ч. л. кафява захар
    1 супена лъжица доматено пюре
    4 пълнозърнести хлебчета за сандвич
    2 супени лъжици магданоз и червен лук по желание
    За овкусеното масло:
    50 г масло
    1 с.л. пресен джоджен
    Шарена сол
    Чубрица
    Сол


    Начин на приготвяне:
    Загрейте зехтина или олиото в дълбок тиган на умерен огън. Добавете бекона и оставете да се запържи за 4-5 минути от двете страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Нна негово място пуснете да се пържи лука, нарязан на полумесеци и намачкан леко със захар.
    Оставете го за около 3 минути, като го разбърквате, или докато омекне и стане златист. Добавете чесън по желание.
    В купичка разбъркайте доматеното пюре с малко вода и го изсипете при лука.
    Отцедете боба и го сложете в тигана. Овкусете със сол и лют червен пипер.
    За да направите ароматното масло загрейте тиган на котлона и в него разтопете маслото. Добавете сух джоджен, сол, шарена сол и чубрица.
    Смесете топлото масло  със студено масло и наситнен пресен джоджен или мента. Приберете го в хладилника да се стегне.
    Разрежете питките по средата, намажете ги с неовкусено масло и ги изпечете на грил тигана или барбекю.
    Още топли ги намажете с овкусеното масло.
    Разпределете след това отгоре фасула, сложете и по едно парче бекон.
    Подредете кръгчета червен лук, поръсете с магданоз и сервирайте.




  • Крекери от пълнозърнесто брашно и полента
    16
    окт
    2013

    Сложете в купа брашното, полентата, бакпулвера и солта.

    Постепенно добавете вода и мазнина до замесването на гладко тесто. По желание добавете в тестото различни семена.

    Разточете го на тънка кора, нарежете я и подредете крекерите в тавичка.

    Печете на силна фурна до зачервяване.

  • Фаршировани яйца в сос Бристол-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-13.03.14 г.
    10
    март
    2014

    Фаршировани яйца в сос Бристол-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-13.03.14 г.

    Време за приготвяне- 20 мин.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha