Начало \  Новини
Новини за Ути
виж всички

ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ - 14.11.2013Г.

(14.11.2013)
Ути

Ути Бъчваров- Пазител на традициите.

За четвърта поредна година Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - 7 връчи престижните награди „Пазител на традициите” на 14.11.2013г. от 18:00 часа в аула „Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Номинирани бяха едни от достойните българи, всеки от които може да се нарече Пазител на традициите, в общо 7 категории – „Занаяти”, „Фолклор”, „Художествено изкуство”, „Кулинария”, „Личност”, „Организация” и „Селище-пазител на традициите”.В четвъртото издание на кампанията, организирана от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите, участваха десетки личности.
Целта на инициативата е да обедини и да съхрани всички пазители на старите бългаски традиции с мотива, че лице на всеки народ са именно запазените във времето занаяти, самобитен фолклор и кулинарни особенности.
Призът в категория "Кулинария" - пазител на традициите отиде при кулинарния спец и водещ на предаването "Бързо, лесно, вкусно" по БНТ Ути Бъчваров. Поради професионален ангажимент, свързан с неговата инициатива "Вкусната България", той не можа да присъства на събитието и наградата му беше приета от неговия мениджър Светла Костова. Ути получи и специална допълнителна награда от винарска изба "Домейн Бояр".