Начало \  Новини
Новини за Бързо, лесно, вкусно
виж всички

СЪВЕТИ ЗА САНДВИЧИ НА ГРИЛ

(26.03.2012)
Ути

На долната плоча сложете две филийки хляб, леко намазани с масло (с намазаната страна надолу, към плочата), така сандвичът няма да прегори, а ще се запече и ще получи вкусна коричка. Отгоре разпределете плънката по избор и покрийте с още две филийки хляб (пак с маслото към плочата, т.е нагоре). Затворете грила; след две-три минути сандвичите са готови.

Може да използвате всякакъв тип хляб според вкуса, форамата трябва да е съобразена с грила. Най-подходящ е специалният квадратен хляб, нарязан на тънки филийки.

Освен сандвичите в грила може да приготвите омлети и палачинки, тънки питки, както и " бутер банички", като  използвате специално тесто.  Може да използвате различно масло, в зависимост от пълнежа. Ако сандвичът е с месо, зеленчуци и кашкавал, подходящо е чесново масло, а сладките сандвичи или "банички" могат да се намажат с масло, ароматизирано с канела.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ГРИЛА :

 

  • Преди да поставите филийките в грила, уверете се, че той е добре загрят
  • Ограничете количеството на сочните продукти ( гъби, домати), ако са в повече сандвичите се разпадат.
  • Използвайте само готово месо- варено, печено или колбас, тъй като грилът само загрява пълнежа, но не може да го сготви както трябва.
  • Почиствайте грила със салфетка, докато е горещ.
  • Ако сладката плънка започне да изтича от сандвичите, значи сте прекалили с количеството; в такъв случай за препочитане е грилът веднага да се изключи, иначе ще се наложи дълго да миете спечения или проникнал под плочите конфитюр.